Juunikuu laagrisse on kirja pannud 680 noormängijat ja 340 noort soovivad osaleda augustis toimuvas laagris. Üheksa laagrit on tänaseks välja müüdud.

„47 laagris on kokku 1736 kohta. Võrreldes eelmise aasta juuni laagritega, kui osales 570 noort, on tore, et taas nii paljud on valinud jalgpalli sisustamaks oma suvenädalat,“ ütles laagrite projektijuht Teet Allas.

Sel aastal korraldatakse 10.–14. juunini ja 12.–16. augustini laagrid 26 paigas üle Eesti: Tallinnas viiel erineval staadionil, Valgas, Kilingi-Nõmmel, Narvas, Kihnus, Otepääl, Keilas, Sillamäel, Kohtla-Järvel, Tartus, Ülenurmes, Elvas, Vinnis, Tamsalus, Võrus, Põlvas, Kosel, Pärnus, Viljandis, Haapsalus, Kuressaares, Avinurmel, Kiilis, Kärdlas, Sauel ning Koerus. Esmakordselt on eraldi laager tüdrukutele, mis toimub Tallinnas Sportland Arenal.

Laagritesse oodatakse kõiki noori 6- kuni 11-aastaseid jalgpallihuvilisi poisse ja tüdrukuid (erandina tüdrukute laagrisse 6-12-aastaseid ja Kihnu laagrisse 6-14-aastaseid). Suvelaagrites töötavad jalgpalliliidu poolt koolitatud juhendajad. Laagripäev on jaotatud osadeks – hommikuti kerge treening, lõunasöök ning erinevad mängud pärastlõunal. Tavaline laagripäev kestab kella 9:30-st kuni 17ni (reedel kuni 13ni). Nii juunis kui augustis korraldab jalgpalliliit lastele ekskursioonipäeva Tallinnasse, kus lisaks laagri tegevustele saavad noored vaadata Eesti rahvuskoondise mängu.

Laagrite korraldamise põhimõtteks on pakkuda lõbusat sportimisvõimalust värskes õhus. Suvelaagrite treeningud on mängulised, rõhutavad personaalset lähenemist, panevad lapsi võistkondlikult tegutsema ja arendavad ka sotsiaalselt, sest omavahel segatakse erinevate oskuste ja vanusega noorukeid.

Ühenädalase laagri hind on 55 eurot, mis sisaldab jalgpallivormi (lapse nimega särk, lühikesed püksid ja sokid), igal päeval sooja lõunasööki ja puuvilju (välja arvatud reedel), jooki ning ekskursioonipäeva. Kui laps soovib osaleda nii juunis kui ka augustis toimuvates laagrites, siis tuleb ta registreerida kõigepealt juuni laagrisse hinnaga 55 eurot ja seejärel on kinnituskirjaga saadud lingiga võimalik ta registreerida augusti laagrisse odavama hinnaga (41 eurot), sest siis ei pea teistkordselt jalgpallivormi ostma.

Registreerimine 2013. aasta suvelaagritesse, mis leiavad aset vahemikus 10.–14. juuni ja 12.–16. august, toimub Eesti Jalgpalli Liidu kodulehe vahendusel. Augusti laagritesse saab registreerida 25. juulini.