Rumeenia jalgpalli kõrgeim sari, kus veel tänavu 18 tiimi osaleb, taandatakse tulevaks hooajaks 14 meeskonna peale ning seeläbi on mitmed eelnevaldki finantskriiside käes vaevelnud klubid tänavu eriliselt keerulises olukorras, kus väljalangemine nii mõnelegi sisuliselt surmahoopi tähendab.

Näiteks on Rumeenia meediast korduvalt läbi käinud spekulatsioonid, et mitmed tabelipõhjas virelevad klubid, sealhulgas näiteks 2012. aastal veel Meistrite liigas osalenud CFR Cluj (kellelt 21 miljoni eurose võla tõttu tänavu ka 24 punkti eemaldati - toim.), võivad vähemalt mõneks ajaks tippjalgpallist eemalduda. Kõigele lisaks pidid enamik väljalangemisohus olevaid klubisid rahalise raskuste tõttu talvisel liigapausil loobuma suures osast oma juhtivmängijatest ja kõik see on tänavustele Rumeenia meistrivõistlustele korraliku hoobi pannud.

Kuigi Brasovi puhul olid finantsraskused ja võlad teemaks juba Artjunini Rumeeniasse siirdudes, siis tänaseks on klubi juhtkond oma probleeme ka avalikult tunnistanud, kuulutades end maksejõuetuks. Selle tulemusena pühkis Brasovi tolmu juba jalgeilt klubi tegevdirektor, samuti viitas finantsilistele raskustele aprilli keskel Brasovi treeneritoolilt enda soovil lahkunud horvaadist loots Vjekoslav Lokica.