„Nende üllatav treenerivahetus vahetult enne kohtumist muutis ka vastaste mängu ülesehitust. Tavaliselt olid nad mänginud 4-4-2 süsteemis, kuid täna vajusid nad päris kiiresti kaitsesse, kus nad olid viie mehega. Võib-olla võrdleksin vastast Gibraltariga, kes oli kaitses ja panustas kiiretele kontrarünnakutele,“ sõnas Eesti koondise peatreener Martin Reim pärast kohtumist jalgpall.ee-le.

„Kuigi omasime avapoolajal palju palli ja initsiatiivi, siis ei leidnud me viimasel kolmandikul õigeid lahendusi, et ohustada vastase väravat. Üritasime mängida liialt läbi keskvälja. Teine poolaeg oli parem, kuna hakkasime äärest teravamaid tsenderdusi andma,“ lisas ta.

„Halb oli see, et tegime mängus mitmeid rumalaid vigu, millest vastased said häid kontrarünnakuid. Kuna nad olid kiired, siis tekkis ka palju ärevaid momente, kaasa arvatud avapoolaja [vastastele värava toonud] trahvilöök.

Positiivne oli see, et mängijad ei kohkunud väravast ära ning võtsid kiiresti uuesti initsiatiivi. Poolaja lõpu poole suutsime ka pika sisseviske järel värava lüüa – Rauno [Sappinen] oli õige mängija õiges kohas.

Kokkuvõttes võib öelda, et kuigi nägime mängus ka häid asju, siis ei ole rahul, et oleme nii haavatavad mitmes momendis. Kindlus nii keskel kui ka taga peaks olema parem. Samuti jäi puudu kvaliteedist ründefaasis, kus oleks keegi võinud individuaalselt vastase üle mängija ja ohtu tekitada,“ lausus Reim.