Suur rahvahulk oli kogunenud Vabaduse Väljakule:

Kõik ei mahu staadionile! Delfi kaamera ette jäid mitmed pahurad Iiri fännid, kes üritasid veel kohapeal piletit osta.

"Eks me hiilime siis kuskilt sisse," olid nad järjekindlad.

Pildiülevaade mängust!

21:20:

Eesti koondis teeb sooja:

20:55:

Fännide rongkäik staadionile! Vaata videost!



20.29

Iiri meeskond saabub staadionile!


20:24
Staadionil tehakse viimaseid ettevalmistusi mänguks:

19:59
Lõpuks on ka Eesti tänane algkoosseis selgunud. Loe lähemalt SIIT

19:50
Kojamees: Iirimaa fännide väravavaht on Artur Kotenko tasemel

"See oli müstiline, kuidas nende väravavahti juba treeniti. Vabalt tema taset võrrelda näiteks Artur Kotenko omaga. See on muidugi tõsi, et kui ise väravat ei löö, lüüakse sul puur täis. Seepärast me kaotasimegi," kommenteeris Tarmo Kruusimäe enne fännide rongkäiku Vabaduse väljakul.

18:18
Iirimaa fännid vallutasid Raekoja platsi

Delfi fotograaf Ilmar Saabas tegi tiiru Tallinnas Raekoja platsis, mille on täielikult enda valdusse haaranud juba lauluhoos Iirimaa fännid. Õlut voolab ojadena nii kurku kui ka riiete peale.

"Raekoja platsil domineerivad lärm, taara, killud, jalaga pekstav pall jms. Politseibuss seisab Harju tn nurgal... Loomulikult on enamus viisakad ja heatahtlikud, aga üldmulje oli muidugi lärmakas," ütles fotograaf. "Eesti fänne nägin pisikeste salkadena liikumas, aga suuri gruppe veel ei näinud. aga see muutub. Arvatavasti on politseil täna tööd."

Ühesõnaga, täielik läbu! Vaata piltidelt:

17:30
Korvpallitreener Üllar Kerde loodab Eesti 2:1 võitu

Tunnustatud treeneri Üllar Kerde juhtimisel jõudis Eesti korvpalli EMile viimati kümme aastat tagasi. Vahepeal on edusamme teinud võrkpall ning EMi lävel seisab ka jalgpallikoondis. Kerde sõnul on tähtsaim, et kõigil aladel hästi läheks. "Nii magus oleks 2:1 võit. See oleks näägutajatele väga hea. Mina ütleks selle peale - tehke järgi!" Vaata intervjuud ja loe lähemalt siit: Korvpallitreener Üllar Kerde: jalgpall on kõikide spordialade aluseks

17:03
Eesti ja Iirimaa fännid pidasid lahingu maha

Kell 14 Kalevi kunstmuruväljakul alanud sõprusmängus olid vastamisi Eesti ja Iirimaa fännid. Tulemus külaliste kasuks 5:1. Lisaks väljakule jooksnud fännidele oli kohal arvukalt Eesti ja Iirimaa fänniatribuutikaga ehitud pealtvaatajaid. Vaata pilte!

Video:

16:21
Martin Reimi sõnul pole iirlasi Põhja-Iirlastega väga mõtet võrrelda

Eestile tuleb kasuks, et Briti saarte meeskonnaga on hiljuti mängitud, kuid peab tunnistama, et tegemist on palju tugevama satsiga. "Kõiki asju, mida Põhja-Iirimaa üritas, teevad iirlased palju paremini!" Loe SIIT: Martin Reim: kõik, mida Põhja-Iirimaa üritas, teevad iirlased paremini!

16:15
Iiri fännid arutavad, kes peaks alustama algkoosseisus

Eurosport.com lehel arutlevad fännid Eesti-Iirimaa mängu artikli all, kes peaks alustama iirlaste ründeliinis. Kui eestlastele tundub, et Robbie Keane on nende suurim staar, siis osade iirlaste arust ei vääriks Keane üldse kohta algkoosseisus. "Arvestades, kuidas Keane on viimastes mängudes Iirimaa eest mänginud, ei peaks ta üldse algkoosseisus olema. Valiksin ründesse Jonathan Waltersi ja Simon Cox­i," kirjutas üks fänn.

15:35
Indrek Zelinski teab, milline on Eestile hea tulemus

Kümme aastat tagasi Lilleküla staadionil Iirimaa vastu mänginud Indrek Zelinski andis Delfile intervjuu. Meie koondise eksründaja usub, et mõlemad meeskonnad alustavad tänast mängu ettevaatlikult ja kaitsest lähtuvalt. "0:0 oleks eestlaste jaoks juba hea tulemus, sest siis peavad iirlased kodus muretsema, et ega eestlased ometi väravat ei löö," rääkis Zelinski. Loe lähemalt SIIT: Indrek Zelinski: 0:0 viik on mitu korda parem kui 1:1 või 2:2

15:05
Võtke eeskuju! Päevalehe toimetus on juba sinises

Kui kõik Eesti Päevalehe ajakirjanikud ka staadionile ei lähe, avaldavad nad siiski Eesti jalgpallikoondisele tänaõhtuseks mänguks toetust. Kas või vaikides. Piisab vaid sinisest riietusest.

14:50
Fänne on juba kõik kohad täis!

Tallinna kesklinnas ringi liikudes pole enam võimalik minut aega paigal seistes mitte mõnda Iiri fänni endast möödumas näha. Kõik nad on väga sõbralikud ning valmis sinuga pikki vestlusi maha pidama ning lahkesti kaamera ees poseerima. Antud pilt on näiteks Forumi keskuse ees jalutanud Iiri paarikesest, kes elavad Stockholmis ning teenivad leiba tunneli ehitusega.

14:15

Piletinäljas iirlased piiravad A.Le Coq Arenat

Delfi sporditoimetajale pakkusid kaks iirlast staadioni juures mängupileti eest 100 eurot. Sama pakkumine tehti ka Jalgpalliliidu presidendile Aivar Pohlakule, tehinguks ei läinud. Pohlak käis hoopis ise raha välja, ostes staadioni esisel olevast fännitelgist sini-must-valge mütsi.

13:50
Õõvastav väide: Molly Malone’i omanik sai Eesti fännidelt pileteid ostes surmaähvardusi

Tallinna baar Molly Malone'i omanik Patrick Doherty sai Eesti fännidelt surmaähvardusi, kui teda nähti sadat piletit ostmas, kirjutas Irish Independent.
Loe lähemalt!

13:05
BBC: Iirimaa ebaõnnestumine play-off’is võib Trapattoni jaoks tähendada vallandamist

BBC kirjutas täna hommikul kella 10 paiku Giovanni Trapattoni keskse artikli, kus hõigati välja, et Eestile kaotamine võiks tähendada itaallasele töö kaotust. Mitmes peatreener ta siis juba oleks, kellele meie pallurid „kinga annavad”?
„Jah, see võib nii olla. Kuid ma ei närveeri sellepärast, ma tunnen jalgpalli.”
Loe pikemalt siit

10:35
CNN-i stuudioeksperdid Eesti võimalustesse ei usu

Jalgpallist räägitakse täna igal pool maailmas. Hommikul CNN-i vaatama sattudes võis spordiuudistes näha Eesti-Iirimaa matši arutavat endisi tippmängijaid: Saksamaaga 1990. aasta maailmameistriks tulnud Thomas Berthold, endine Pratsusmaa koondislane Marcel Desailly ja hollandlane Ruud Gullit. Stuudiokommentaator Pedro Pinto juhatas meie mängu sisse sõnadega: "Keegi poleks uskunud, et Eesti nii kaugele jõuab, eriti pärast kaotust Fääri saartele."

Berthold Eesti-Iirimaa vastasseisu kommenteerides otse: "All Ireland! (tõlk: see on ainult Iirimaa mäng) Kui minult küsida mõne Eesti mängija kohta, siis... Keegi ei tea ju seda meeskonda."
Gullit lisas: "Giovanni Trapattonion vana rebane, ta teab, kuidas seda olukorda ära kasutada. Ta on seni teinud meeskonnaga head tööd ja ma arvan, et Iirimaa saab nüüd finaalturniirile."

----

Kell 14 toimub Kalevi staadioni kunstmuruväljakul Eesti ja Iirimaa fännide sõprusmäng.

Kell 19 hakkavad Eesti fännid kogunema Vabaduse väljakule võidusamba jalamile, et kell 20 üheskoos staadionile liikuda.

Näitame veel koondiste saabumist staadionile, melu vanalinna südames Raekoja platsis, ettevalmistusi A Le Coq Arenal ning kõike muudki põnevat. Päeva kulminatsiooniks on muidugi mäng ise.

Püsige meiega!

Vaata pildigaleriid Iirimaa koondise fännide mängueelse õhtu pidustustest: