Õigemini lisandub Paide eelarvesse 140 000 eurot, sest 100 000 euroga, mille Eesti Jalgpalli Liit lubas maksta toetuseks eurosarjadesse mitte pääsenud Premium liiga klubidele, oldi juba varem arvestatud.

Delfi eilses mängu ülevaates "Kogu tõde mängust" kirjeldati kujundlikult, kuidas Lilleküla staadioni läänetribüünil asuvasse Paide linnameeskonna looži jäi seal viibinutest, klubi tegevjuhist Jaanus Pruulist ja peatreener Vjatšeslav Zahhovaikost maha küüntemeri. "Päris küüsi me ikka ei närinud, sest mina ja Slava ei näri küüsi, aga kui see oli kujundlikus võtmes mõeldud, siis päris närviline oli mängu vaadata küll," tunnistas Pruuli.

"Pärast Flora 1:0 väravat tundus, et lüüakse ka teine ära, millega mäng oleks läbi olnud, aga 1:1 peal oli Narval veel mitu väga head võimalust. Nagu mitmel pool ka kirjutati, tegi Narva oma hooaja parima mängu. Nad tulid peale hea häälestusega ja tahtsid väga seda karikat võita, kuid Flora oli siiski grammike organiseeritum ja parem ning vääris võitu."

Pruuli sõnul Paide leeris suuremat tähistamist ei toimunud. Igaüks vaatas mängu oma kodust ning peale lõpuvilet õnnitleti teineteist virtuaalselt. "Loomulikult on see klubi jaoks ajalooline hetk ja väga suur asi, aga suuremaks rõõmustamiseks on põhjust siis, kui me ise eurosarjas või liigas midagi välja teenime," viitas Pruuli asjaolule, et neist ei sõltunud eurokoha jagamisel enam midagi.

Teoreeritilise võimaluse eurosarja pääsuks lunastas Paide välja eelmise aasta Premium liiga neljanda kohaga. Kuna Floral oli meistritiitliga Meistrite liigasse pääs kindlustatud, jäi eurokoht Premium liiga eelmise aasta kuuenda meeskonna Transi võtta või [Paidele] loovutada

Kaks mängijat jäid Aafrikasse kinni

Pruuli ei osanud täna veel öelda, kas 27. augustil peetava Euroopa liiga 1. eelringi matši eel meeskonda täiendust tuuakse või kas selleks üldse vajadust on. "Vaadates, kuidas me sel aastal mänginud oleme ja arvestades, et meil mõned mängijad pole veel saanud [koroonaviiruse tõttu] Eestisse tulla, siis esimene mõte on selline, et meil on juba piisavalt hea võistkond. Arutame lähipäevil treeneritega, kas ja millises liinis midagi on vaja mõelda või mitte," ütles Pruuli.

"Peame ka arvestama, et kõik see, mis mõned kuud tagasi toimus, on üleminekuturgu mõjutanud. Meie jaoks on viimastel aastatel väga selge strateegiline piirkond uute talentide leidmiseks olnud Aafrika, kuid enamik Aafrika riikidele saatkonnad praegu Schengeni viisat ei väljasta. Me ei taha ka tuua vanu kogenud välismängijaid, kes võivad küll meeskonda tugevdada, aga võtavad siit suure palga ja lähevad ilma üleminekutasuta järgmisse kohta."

Veebruaris sõlmis Paide lepingu koroonakriisi ajal kodumaale kinni jäänud Mali ründaja Hadji Dramega ning enne talvise üleminekuakna sulgumist jõuti kokkuleppele veel ühe Aafrika mängijaga, kelle nime ega positsiooni ei taha klubi avaldada enne, kui mees on Eestis kohal ja klubi meditsiinilise ülevaatuse läbinud.

Küsimusele, mida võtab klubi ette sülle kukkunud euroboonusega, vastas Pruuli: "Me ei tea veel esiteks, milline on loos ja kus meie esimene vastane asub. Kui on välislend, on meil tõenäoliselt kohustus teha tšarterlend. Need võimalikud kulud, eriti kui peaks mäng toimuma kusagil Balkanimaades, on päris korralikud. Täiendavad kulud loovad loomulikult ka uusi võimalusi, aga need ei ole võrreldavad nende summadega, mis liiguvad Meistrite liigas."
Kui Paide saab euromängu pidada kodus, tehakse seda Pärnu rannastaadionil.

Tänavune reglemendi muutus, mille kohaselt mängitakse kodus-võõrsil süsteemi asemel eelringides vaid üks kohtumine - loos otsustab, kumma kodus see toimub -, soosib Pruuli sõnul selliseid väikseid meeskondi nagu Paide. "Meil on suurem võimalus üllatada. Oleme näinud palju kordi kasvõi Flora näitel, kui vastased ei jäta avamängus siinmail mingit muljet, aga nädal aega hiljem on 30-kraadises kuumuses vastas justkui FC Barcelona," illustreeris ta oma mõtet.

Kui loosiõnn naeratab, peab Paide oma eurosarja kodumängu Pärnu rannastaadionil. Euroopa liiga 1. eelringi paarid loositakse 10. augustil.