„Alates 1. detsembrist on Reili Järvalt tagasi lapsehoolduspuhkuselt ja jätkab tööd FC Flora tegevjuhina – nagu näeb ette seadus ja nagu oli ka kõigi osapooltega varasemalt kokku lepitud," selgitas klubi president Pelle Pohlak muudatust täna Delfile ja Eesti Päevalehele.

"Tänan Jaaku kõige tehtu, aga eelkõige selle eest, et ta muutis meie kontori tegevuse oluliselt süsteemsemaks kui see oli aastaid tagasi. Kuigi ma ise siis veel klubi ei juhtinud, tean ju, mis siin on toimunud."

"Lähitulevikus on kõige olulisem klubisisese infovahetuse tõhusamaks muutmine. Et ei juhtuks taolisi möödalaskmisi nagu näiteks nüüd hooaja lõpus seoses mängijate klubist lahkumisega. Puudulik teavitus ei olnud otseselt kellegi viga, küll aga tuleb tagada, et taolisi infoauke edaspidi ei tekiks. Meie kontoritiim peab olema sama ühtne kui meeskond väljakul," lisas Pohlak.

Uurisime meilivahetuse teel ka Printsilt endalt lahkumise tagamaade kohta ning toome siinkohal välja kogu usutluse:

Kas teie lahkumine klubist oli varem kokku lepitud? Kui ei, siis miks teist loobuti?

Mõeldes tagasi näiteks aastatagusele ajahetkele - klubi toonane president Aivar Pohlak viibis füüsiliselt klubist eemal, tegevjuht Reili Järvalt oli lapsehoolduspuhkusel ning spordidirektorist peatreeneri Norbert Hurda peamine fookus oli arusaadavatel põhjustel suunatud esindusmeeskonna peale. Kohati täitsin kõigi kolme ametikoha töölõike. Tänaseks on klubil uus toimekas president, visiooni omav spordidirektor ning eilsest naasis lapsehoolduspuhkselt ka senine tegevjuht, kes end oma eelmise ametis oldud perioodi jooksul väga võimeka juhina tõestas.

Kas teile pakuti Floras mõnda muud tööd?

Meil ei olnud juttu mõne muu ameti täitmisest. Flora on Eesti mõistes suur klubi, siiski on sellegi organisatsiooni sees ametikohti loetud arv.

Kas vastab tõele, et eelmine president Aivar Pohlak rääkis teiega pikemaajalisest koostööst ja isegi tulevikus presidendiks saamisest?

Aivar on Florale enda töö jätkajat otsinud juba mõnda aega. Neil teemadel rääkisime 2014. aasta suvel.

Mis te edasi tegema hakkate? Kas naasete täiskohaga teatriellu? Jääte veel mingil moel jalgpalliga seotuks või kavatsete sellesse maailma kunagi naasta?

Eile oli mu viimane tööpäev. Ma ei oska veel öelda, mida ma tegema hakkan. Peaksin esmalt püüdma hinge tõmmata. Puhanud peaga on mõtted selgemad.

Soovite veel ise Floras veedetud aja kohta midagi lisada?

Jään seda aega hea sõnaga meenutama. Sain tegeleda juhiametiga paratamatult kaasas käiva väljakutsega - kuidas toimetada organisatsiooni hea juhina, minetamata inimlikke väärtusi. Sellest sai pea igapäevane õppetund. Jalgpalliklubi, nagu iga inimkooslus, tähendab inimesi, kes selle parasjagu just sel ajahetkel moodustavad. Nende peale jään tänutundega mõtlema, sest nemad mulle neid õppetunde, mõnikord ka enestele teadmata, pakkusidki.