Island on väga tugeva koosseisuga alagrupis esimese ringi ehk viie mängu järel teisel kohal. Tšehhidest ollakse maas ühe punktiga, ent Hollandit edestatakse viie ja Türgit seitsmega.

„Kui oleksime valikturniiri alguses rääkinud, et meil on poolel teel 12 punkti, meid tõenäoliselt vallandatuks!" muigas Hallgrimsson äsjasel pressikonverentsil. „Meil on läinud üle ootuste hästi, vaevalt et keegi oskas eeldada sellist punktisaaki. Aga miski pole veel kindel ja valmistume järgmiseks mänguks juunikuus Tšehhiga. Meie eesmärk on alagrupp võita."

Hallgrimsson juhendab sünnimaa meeskonda koos nimeka rootslase Lars Lagerbäckiga. Eesti koondist tüüriva teise rootslase Magnus Pehrssoni kohta leidis külalisel kiidusõnu.

„Ma ei tea, kas te minuga nõustute, aga vaadates Eesti mänge, pean ütlema, et Pehrsson teinud head tööd. Te võite kurvastada, et viimasel ajal pole meeskond väravaid löönud, aga meie näeme, kui vähe teile endile on löödud. Ka mina arvan, et kaitsest tuleb alustada - kui hoiad enda värava lukus, on alati võimalus võita," mõtiskles Hallgrimsson.

Ta tunnistas, et Islandi meeskond on reedesest mängust Kasahstanis (see võideti 3:0) ja järgnenud pikast lennureisist väsinud ning homme ei tulda väljakule päris põhikoosseisus. „Veetsime öö Frankfurdis ja loodame tänase treeninguga värskust tagasi saada. Aga muidugi, väsimus on mängijatel kontides ja osalt seetõttu saavad Eesti vastu võimaluse mitmed tavapärased varumehed. Sellest hoolimata suhtume mängu äärmise tõsidusega - UEFA uued reeglid lihtsalt sunnivad ka iga maavõistlust kõrgelt hindama."

Eesti - Island maavõistlus algab A.Le Coq Arenal homme kell 19, ühtlasi on tegemist Raio Piiroja lahkumismänguga. Eelmise aasta juunis võitis Island kodus Eestit 1:0.