Milline on su meeleolu? Oled sa vihane? Pettunud? Kurb? On see kergendus?

See on minu jaoks kurb päev - ma ei tahtnud, et see nii lõppeks. Ma ei ütleks, et olen kurb, aga see on kurb päev. Selliseid asju aga jalgpallis juhtub ning sellega tuleb arvestada.

Millal said sa oma saatusest teada?

Meil oli eile Aivariga (jalgpalliliidu president Pohlak) põhjalik jutuajamine, kus koos arutasime, millises olukorras me oleme. Lõpuks jõudsimegi sellisele järeldusele, et praegu on õige aeg koostöö lõpetada.

Kas tööta jäämine tuli sulle üllatusena?

Meil oli eelmise nädala lõpus Aivariga põgus telefonikõne, kus panime paika eilse kohtumise aja. Siis ma veel ei teadnud, millest täpselt räägime, aga ma tundsin oma sees loomulikult, et see võib nii minna. Selles mõttes ei olnud see täielik üllatus.

Milline oli peamine põhjus, miks sa oma töö kaotasid?

Meil oli pärast Bosnia mängu situatsioon, kus paljud inimesed väljastpoolt meeskonda tundsid, et muutust on vaja. Sellisel juhul on esimene asi loomulikult treener. Aivariga vestluse tulemus oli, et me mõlemad nõustusime, et õige on koostöö siinkohal lõpetada.

Arvan, et ka sõprusmäng Portugaliga (võõrsil 0:7) mõjutas seda otsust, kuid leian, et seda ei oleks pidanud arvestama. Seal oli palju muid asjaolusid, mis seda tulemust selles suunas mõjutasid.

Kas tagantjärele vaadates saab näpuga näidata mõnele kindla otsusele või momendile, mis saatuslikuks sai?

Esiteks ma pean ütlema, et ma olen kokkuvõttes oma tööga rahul. Meil oli väga tugev eelmine aasta, samuti oleme kokkuvõttes ajalooliselt hästi esinenud. Oleme arendanud töökultuuri ning muutnud seda tunduvalt professionaalsemaks. Tegin kõik, mis minult tööle asudes paluti.

Selle aasta märtsis (0:0 viik Norraga, 0:1 kaotus Serbiale) mängisime hästi, aga ei suutnud väravat lüüa. Oleme üritanud ründemänguga tegeleda, aga paraku on see raske, kui mängijad ka klubides erilisel väravasoonel ei olnud. Samuti oleme tegelenud viisiga, kuidas palli hoiame ning oleksin tahtnud ka edaspidi selle aspektiga edasi minna ning meie mustreid edasi kasutada.

Kas kogesid oma mängustiilile või meetoditele meeskonnasisest vastuseisu?

Ei kogenud. Minu hinnangul oli meil meeskonna sees väga hea keemia. Meil oli alati ruumi aruteludeks ning olime avatud nii suuremas kui väiksemas ringis - ka individuaalselt oleme mängijatega palju vestelnud. Suures meeskonnas on loomulikult alati persoone, kes üksteisega rohkem või vähem sobivad, aga mul ei ole selles plaanis kellegi kohta midagi halba öelda.

Mida toob sinu jaoks tulevik?

Üritan hoida avatud mõtlemist. Mulle väga meeldis koondisetreeneri töö, see on andnud mulle uusi kogemusi, aga samal ajal olen tõsiselt tundnud puudust igapäevasest tööst ja tihedamast mängijate arendamisest. Ma ei taha loomulikult midagi välistada, sest kunagi ei tea, milline pakkumine mulle võib tulla, kuid kui saaksin valida, eelistaksin koondisele tööd mõne klubi juures.