Valikgrupis D ei saa hollandlaste hinnangul nende koondisel enam midagi valesti minna. 18 punktiga kuuest mängust on Oranje juba Ungari ja Rumeenia ees seitsmepunktise edumaa saavutanud. Viimased võitlevad teise koha eest. Eesti sai oma kuus punkti Andorra käest kätte ja ei hooli Voetbalzone arvates Hollandi vastu vältimatust nullist.

Ei Eesti ega Andorra vastu ei riski liidutreener Louis van Gaal millegagi, kui proovib erinevaid koosseise, aga koondise väskendamise aeg on juba ammu läbi, kirjutab Voetbalzone. MM Brasiilias algab 12. juunil ehk kümne kuu pärast. Endiselt ei suuda aga Van Gaal kindlat põhikoosseisu paika panna, kirjutab Voetbalzone, lihtsalt sellepärast, et kuue või seitsme positsiooni osas on veel nii palju kõhklusi.

„Pange tähele: pidevalt otsiv liidutreener kasutas 12 maavõistluses (täpsemalt 2012. aasta augustist kuni 2013. aasta keskpaigani) ei vähem ega rohkem kui 43 mängijat. Peaaegu neli üheteistkümmet: viis väravavahti, 14 kaitsjat, 15 keskväljameest ja üheksa ründajat. Kogu see sagimine ei ole veel kaasa toonud mõõtude järgi passivat meeskonda. Eesti ja seda enam ka Andorra vastu kestab see passimise ja uurimise protsess pidevalt edasi. Kindlasti saab PSV duo Jeffrey Bruma ja Karim Rekik seal oma võimaluse kaitses,“ kirjutab Voetbalzone.

Vigastuste tõttu jäävad niikuinii eemale Kevin Strootman, Jonathan de Guzman, Siem de Jong ja Klaas-Jan Huntelaar, kirjutab Voetbalzone. Esimesed kaks on tavaliselt kontrollivad poolkaitsjad. Neid võivad asendada Jordie Clasie ja Georginio Wijnaldum. Ka Stijn Schaars ja Marco van Ginkel, aga see sõltub jällegi Rafael van der Vaartist, kes on praegu ainus kandidaat number kümne kohale.

Milline oleks hollandlaste hinnangul parim rivistus?

„Kes teab, kas alati mõistatuslik Van Gaal kutsub välja ka Wesley Sneijderi,“ nendib Voetbalzone. „Sneijderiga võiks liidutreener luua loogilise terviku, tema, Strootman ja De Guzman keskväljal, trio Arjen Robben, Robin van Persie ja Jeremain Lens selja taga. Ülejäänud tuleb nagu iseenesest: Tim Krul väravas, tagaliinis Daryl Janmaat, Bruma, Rekik ja Daley Blind või Urby Emanuelson.“