"Meil on rõõm teatada, et FC Flora sõlmis Henrik Ojamaaga 3-aastase lepingu," teatab FC Flora oma kodulehel.

"Mul on väga hea meel olla tagasi klubis, kust sai minu jalgpallikarjäär alguse. Viimased mängud Eesti liigas tegin 2007 aastal Flora duubli eest ja nüüd 14 aastat hiljem liitun esindusmeeskonnaga! Flora on teinud aastatepikkust järjepidevat tööd ja liigub klubina õiges suunas – seda näitavad nii liiga tulemused kui ka järjest pikemad eurohooajad. Soovin omalt poolt anda panuse sellesse, et Flora jätkaks edukat esinemist Eestis ja teeksime ajaloolise sammu euroliiga alagrupiturniirile. Ootan juba väga treeningute ja hooaja algust!" kommenteeris Ojamaa.

Ojamaa alustas Floras treeninguid 2001. aastal ning pääses 2007. aastal meeste tasemel platsile Flora duubelmeeskonnas esiliigas. Veel samal aastal siirdus ta Derby County noorteakadeemiasse. Aastate jooksul on ta mänginud nii Austrias, Hollandis, Horvaatias, Norras, Saksamaal, Soomes, Suurbritannias kui ka Poolas. Senise klubikarjääri jooksul on Ojamaa löönud 244-s kohtumises 29 väravat.

Ründav äärepoolkaitsja tegi oma debüüdi A-koondises 25. mail 2012 sõpruskohtumises Horvaatia vastu. Peale seda on olnud Ojamaa ka pidevalt koondise nimekirjas, viimati käis ta koondise eest platsil 2020. aasta 5. septembril Rahvuste liiga kohtumises Gruusia vastu, järgmiseks seitsmeks kohtumiseks pole teda koondisse kaasatud.

Oma esimese ja siiani ainsa rahvuskoondise värava lõi Ojamaa 30. mail 2018. aastal Leedu vastu.

Flora spordidirektor Norbert Hurt: "Meil on hea meel, et Henrik Ojamaa on jõudnud ringiga koju tagasi. Henrik on füüsiliselt tugev ja tehniliselt meisterlik mängija, kes lisaks oskustele toob meeskonda rahvusvahelist kogemust."