Achilleuse kõõluse probleem on Klavanit seganud juba pikemat aega ning probleemi on üritatud väiksemate mängupausidega korda saada, ent mure ei taganenud, mistõttu pidi ta lõpuks operatsioonile minema.

Eesti koondise arsti Kaspar Rõivassepa sõnul ei ole temal küll hetkel Klavani tervise osas lõplikku sõnaõigust - see on Cagliari arstidel -, ent ka tema viimane soovitus oli lõikus.

"Kui viimati rääkisime, siis minu soovitus oli samasugune. See probleem oli teda pikalt vaevanud ja aeg venib. Lühikesed pausid pole tulemust andnud, seega oli mõttekas juba operatsioon ära teha, sest taastumisaeg on sellel sisuliselt sama, mis pikema mängupausi puhul."

Operatsiooni viis Portos läbi professor Cornelis van Dijk, see viidi läbi minimaalsel endoskoopilisel teel, õnnestus hästi ning taastusraviga saab eestlane alustada juba mõne päeva pärast.

Rõivassepa sõnul läheb paremal juhul sellisest operatsioonist taastumiseks kaks kuud, halvemal juhul aga kolm-neli kuud, mis võib kehvema variandi puhul tähendada ka sisuliselt hooaja lõpuni audis olemist.

Kõigi eelduste kohaselt jääb Klavan seega eemale ka Eesti koondise esimesest ja ülitähtsast kohtumisest EM-valiksarjas, kui 21. märtsil sõidetakse külla Põhja-Iirimaale.