Teatavasti alistas Augsburg eile õhtul võõrsil 1:0 viimasel neljal aastal kaks korda Bundesliga meistriks ja kaks korda teiseks tulnud Dortmundi Borussia. Tänaseks, kui algas liiga teine ring, on rollid justkui pöördunud: Augsburg on tabelis neljas, Borussia viimane...

Ragnar Klavan andis Dortmundist just Delfile telefoniintervjuu.

Palju õnne taas, Ragnar! Võib vist öelda, et teie muinasjutt jätkub.

Jah, üllatame jätkuvalt ka isennast. Aga me püsime sama jätkuvalt kahe jalaga maapinnal, sest teame, et hooaja lõpuni on väga pikk maa minna, vahed tabelis väikesed ja mõni kaotus võib olukorda suuresti muuta. Lisaks on kalender praegu tihe ja nautimiseks eriti aega ei jää.

Kuidas end eile õhtul Dortmundi kuulsal staadionil võidumehena tundsid?

Ehkki saime jagu tabeli viimasest meeskonnast, oli see emotsionaalselt kindlasti üks meie kõige vägevamaid võite. Tõsiselt võimas emotsioon! Asetaksin ettepoole vaid kodus Müncheni Bayerni alistasime - see oli meie poolehoidjatele oodatum ja tähtsam mäng.

Aga mis seal rääkida - Dortmundis võitmine on magus. Nende fännid on endiselt super - hoolimata tabeliseisust täismaja, kõik toetasid isegi kaotusseisus. Aga kui me kümnekesi jäime ja nad ei suutnud isegi siis väravat lüüa, siis see muutis nende suhtumist. Lõpus oli kuulda kõva vilet.

Mis teile selle võidu tõi?

Me ei alustanud kõige paremini, olime lubamatult passiivsed. Aga teisel poolajal olime kohe teravamad ja lõime ka kiire värava. Et ka arvulises vähemuses koguni pool tundi vastu pidasime, sellel näed kaht tegurit: kõik meie mängijaid andsid endast viimse sekundini kõik sada protsenti, ent samuti mõjutas Dortmundi staaride puuduv enesekindlus ja tohutu pingekoorem. Nendega tänavu toimuv on ilmekas näide, mis tippjalgpalluriga toimuda võib, kui sa ei saa end tunda vabalt. Paari aasta eest ei eksinud näiteks Marco Reus, Henrik Mhitarjan ja Pierre-Emerick Aubameyang praktiliselt kordagi söötudega, mida nüüd pidevalt juhtub.

Su hääl on kähedavõitu. Kas oled haige?

Jah, mängueelse päeva öösel oskasin kerge haiguse külge hankida. Kohtumise alguses oli väga raske end käima saada, pärast sai adrenaliin haigusest õnneks võitu. Pärast lõpuvilet oli ainuke mõte, et saada võimalikult kiiresti hotelli puhkama. Täna on endiselt üsna raske olla - kurguvalu, nohu, olemine nagu vati sees. Aga olen kindel, et pühapäevaseks mänguks on kõik jälle korras.

Said platsil viibinutest kirja ülekaalukalt kõige rohkem palli puhtakslöömisi, tervelt 16. Anna sellele numbrile palun sisu.

Mis seal muud, kui et eks see näita puudulikku tehnikat. Kaasmängijale sööta ei oska, siis lööd palli lihtsalt kaugele minema. Aga eks tegelikult tuli eriti lõpupoole rohkem vaadata, et oht lihtsalt likvideerida - enam polnud nii oluline, kas leiad oma ründaja või kas sööt läheb õhust või mööda maad.