32 aastane Voolaid omab UEFA-Pro litsentsi ja on juhendanud peatreenerina oma karjääri jooksul ka Eesti U17 ja U19 rahvuskoondisi. Lisaks on ta tegutsenud abitreenerina kõigi koondise vanuseklasside juures alates U15 - U21.

Peale eduka koondiste juhendamise on Karel Voolaid treenerina töötanud ka kohalike meistriliiga klubide juures, seal hulgas FC Floras kus ta veetis mitu head aastat, moodustades treenerite tiimi Pasi Rautiaineniga. 

Kuno Tehva: "Kuna meie uue hooaja esimene ja kõige olulisem samm oli vaja teha sportliku poole pealt, siis vajasid struktuuris täiendamist spordidirektori ja treeneri kohad. Esimesele tööpostile asus Sergei Terehhov ja meie esmane valik teisele postile oli Karel Voolaid. Vaatamata oma noorusele on Karel omandanud tohutult kogemusi nii Eestis kui välismaal, tal on UEFA-Pro litsents, ta on treenerite koolitaja ja tal on kõrged ambitsioonid, mis ühtivad Kalju plaanidega. Oleme väga rõõmsad, et Kaljuga on liitunud omaala tippspetsialist"

Lõppenud hooajal töötas Voolaid Veikkausliiga klubi TPS juures, kuhu kutsus ta tööle ka meie jalgpallisõpradele tuttav Pasi Rautiainen. Turun Palloseura saavutas sel aastal Soome kõrgliigas kolmanda koha.

Karel Voolaid: "Ma näen siin head väljakutset nii enda, kui ka klubi jaoks ja soovin aidata Kaljul oma eesmärke ellu viia. Mul on väga hea meel Nõmme Kaljuga liituda."