Millise mulje jätab 50 000 pealtvaatajat mahutav kuningas Baudouini staadion? Väsinud ja idaeuroopaliku. Aga kui kõik istekohad täis tulevad, pole seda telepildis näha ning kohapeal viibivad fännid saavad kindlasti võimsa elamuse.

Staadioni renoveeriti viimati eelmisel sajandil, 1995. aastal. Isegi Kadrioru staadionil tehti remonti 2000.-2001. aastal. Belgia rahvusstaadion on nii nigelas seisus, et Belgia jalgpalliliit tahtis 2006. aasta mais koondise kodumängud siit ümber kolida Anderlechti klubi koduks olevale Constant Vanden Stock staadionile. Linnavõimud hakkasid protestima ja viisid asja kohtusse. Lõpuks andis alaliit järele ning sama aasta sügisel otsustati koondisemängudega samal areenil jätkata. Põhipõhjuseks staadioni hülgamiseks oleksid olnud tribüünidele viivad liiga kitsad väravad, mis tekitavad katastroofi puhul turvariski.

Siin on peidus omaette lugu. Kartus pole õhust võetud.

1985. aasta Euroopa karikasarja finaalil juhtus siinsamas (toona nimetati seda Heyseli staadioniks) traagiline õnnetus, kui piletita fännid üritasid pungil täis staadionile tungida, mis viis mässuni ja 39 pealtvaataja surmani. Enne 1995. aastat ei toimunudki siin peale kergejõustikuvõistluste enam midagi.

Heyseli staadioni katastroof 1985. aasta 29. mail. Juventuse ja Liverpooli finaal pöördus õuduseks.

Kuningas Baudouini staadioni toimub iga-aastane kergejõustikugala Memorial Van Damme, mis kuulub ka IAAF-i Teemantliiga kalendrisse. Rokk- ja poppstaaridest on Belgia rahvusstaadionil esinenud The Rolling Stones, Celine Dion, Madonna, Robbie Williams, Bon Jovi, Bruce Springsteen ja One Direction.

2000. aastal peeti siin kolm jalgpalli EM-finaalturniiri B-alagrupi matši (Belgia-Rootsi, Itaalia-Belgia, Türgi-Belgia), veerandfinaal Itaalia-Rumeenia ja poolfinaal Prantsusmaa-Portugal.

Belgia - Eesti 2018. aasta MM-valikmäng, kus võõrustajad tulevad püüdma neljandat järjestikust võitu, algab homme Eesti aja järgi kell 21.45.
Madonna kontsert kuningas Baudouini staadionil.