Ligi 2000-kohalise tribüüni väljakuperemeeste auks taas pilgeni täitnud spordisõbrad said esimest korda võidukalt istmetelt tõusta juba paari minuti möödudes, mil teist päeva järjest lennutas kauglöögi võrku meie väravavaht Markus Lukk!

Peagi duubeldas Marko Truusalu värava eest eduseisu ning esimese 12-minutilise kolmandiku lõpuks võisid Rando Randi juhendatavad nautida juba skoori 3:0, kui koondise kapten Taavi Tammo mänguvahendi allanurka naelutas.

Teiseks kolmandikuks suutsid külalised Inglismaalt esimesest ehmatusest taastuda ning kohe alustuseks vähendas igapäevaselt Euroopa ühes tugevaimas liigas Šveitsis palliv Aaron Clarke jalgpalli sünnimaa kaotusseisu 1:3 peale.

Õnneks inglaste kapteni tabamus koduperemehi üleliia ei heidutanud ning teise kolmandiku lõppakordiks saatis teenitud penalti kindlalt võrku Marko Truusalu.

Eesti resultatiivseim on...väravavaht!

Viimasele kolmandikule 1:4 seisul vastu tulnud inglased suutsid küll perioodi alustuseks sinisärke väravaga ehmatada, aga napp minut hiljem oli sellelegi tabamusele eestlastel vastus olemas.

Taaskord saatis palli efektselt võrku ei keegi muu kui Markus Lukk - värske Eesti meister ja 2013. aastal ka Jaapani kõrgliigas tõrjetööd teinud väravavaht tõstis palli üles ning tulistas pikalt mõtlemata väravale - nahkkera maandus allnurgas ning Eesti 5:2 eduseis oli tõsiasi!

Kaks minutit enne lõppu tõi väikese lootuskiire külaliste hoovi järjekordne realiseeritud penalti, kuid kuna Eesti kaitse ning suures jalgpallis ka FC Levadia ja Nõmme Kalju värve kandnud (puuri)Lukk viimased 120 sekundit pidas, võiski Pärnu publik üheskoos koondisega ilusa 5:3 võidu üle rõõmustada!

Alagrupiturniir lõpeb Eesti koondise jaoks homme õhtuks, kui kell 19.00 minnakse vastamisi A-divisjoni kohta kaitsva Ungariga. Avapäeval Inglismaale 1:3 alla jäänud ungarlased alistasid täna 5:4 Norra ning seega mängivad hõimurahvad suure tõenäosusega selle peale, kes pääseb pühapäevasesse B-divisjoni finaali.

B-divisjoni finaali võitja tagab teatavasti tulevaseks hooajaks koha Euroopa 12 parima seas.