Võitjaks osutus lõpuks Kalju, kes tuli välja avapoolaja 0:1 kaotusseisust ning sai viimaks emotsionaalse 3:2 võidu. Võitjate eest tegid skoori kapten Maximiliano Ugge, noor ründaja Alex Matthias Tamm ja äärekaitsja Andri Markovitš, Levadia väravad kirjutati Igor Žurahhovski ja Kirill Nesterovi nimele.

Sealjuures oli eriti kaunis just Markovitši tabamus, mis ka Kalju võiduväravaks osutus. Ukrainlane sai palli suhteliselt ebamugavas asendis vasaku küljejoone juures, kuid suutis suhteliselt lootusetuna näinud olukorras efektse liigutusega kahe Levadia mehe vahelt läbi pugeda, kolmandale jalgevahelt teha ning seejärel palli karistusala joonelt imeilusa löögiga otse ristnurka saata.

Just nii tegi Andri Markovitš Levadia mehele Juri Tkatšukile "atškoo", mille järel palli ristnurka virutas

"Minu elu esimene superkarikas ja seal selline värav lüüa..." ahhetas Markovitš mängu järel veel ka ise.

Ukrainlase tabamusele eelnes ja järgnes aga üldiselt väga mõnus jalgpallipärastlõuna. Kui avapoolaega ilmestas eelkõige kõva võitlus - kohtuniku vile sirtsus tihti ning lõpuks anti kokku lausa kümme kollast kaarti! -, siis teisel poolajal hakati kõvasti ka skoori tegema. Esimese kolmveerandtunni jooksul paistis sealjuures pigem, et mõlemad tiimid üritavad vastasele võimalikult sageli lihtsalt natuke haiget teha.

"Kaljuga on alati raske mängida, palju on väljakul rääkimist, võitlust ja emotsioone on raske kontrollida. Nad on meeskond, kellele meeldib mänge enda stiili pöörata," ohkas Levadia peatreener Aleksandar Rogić.

Päris null-nulli pealt siiski vaheajale ei mindud. 39. minutil röövis Levadia keskväljur Igor Žurahhovski keskväljal palli Kalju mehelt Deniss Tjapkinilt ning purjetas värava poole. Kuigi kaitsjad jõudsid talle järele, suutis ukrainlane olukorrast võtta maksimumi - löök ei olnud küll ülemäära tugev, kuid see-eest täpselt posti kõrvale. Sealjuures oli paarkümmend minutit varem teisel pool platsi Kalju ründaja Alex Matthias Tamm täpselt samasuguse olukorra kasutamata jätnud.

"Treenerid rääkisid poolajal, et see mäng on võidetav, et me oleme võimelised mängima," rääkis Tamm. "Midagi otseselt muutma me ei pidanudki."

Teine poolaeg kuulus aga selgemalt Kaljule, kusjuures mõnes teises olukorras oleks nende eduseis võinud olla isegi suurem. Kohe poolaja esimestel minutitel saatis nende ründaja Igor Subbotin väravaesise sagina järel palli väravasse ning kohtunikud lugesid tabamuse esiti ära. Levadia apelleeris aga "ründaja veale" - nimelt oli vahetult enne väravat Kalju ründaja Tamm kokku põrganud Levadia väravavahi Sergei Lepmetsaga, kes olukorras ka pisut vigastada sai ning maha lebama jäi. Näis, et Lepmetsa vigastuspaus ja sellest tulenenud olukord, kus mäng kohe jätkuda ei saanud, tuli ka õiglusele kasuks - kohtunikud läksid omavahel aru pidama ning otsustasid värava tühistada, kusjuures telekordused näitasid, et otsus oligi õige.

Alex Matthias Tamme kokkupõrge Sergei Lepmetsaga, mille tõttu tühistati lõpuks üks Kalju väravatest

Lepmets pidi sealjuures natuke aega hiljem vigastuse tõttu varakult platsilt minema lonkama. Esimestel andmetel ei ole Eesti koondise esikinda hädad õnneks tõsised.

Vaid mõned minutid hiljem leidis Levadia karistusalas taas aset pisut vastuoluline juhtum: Kalju ründaja Liliu koperdas seal Dmitri Kruglovi väljasirutatud jala otsa ning kohtunik määras Kalju kasuks penalti. Levadialased väitsid küll, et kokkupõrge oli juhuslik, kuid pääsu polnud - Kalju kapten Ugge virutas penalti sisse ning viigistas seisu 1:1-le.

Hea poolaja algus andis Kaljule jõudu juurde ning tulemata ei jäänud ka väravad - 62. minutil aitas Liliu suurepärane eeltöö sihile Alex Matthias Tamme, kaheksa minutit hiljem sai oma iluväravaga hakkama Markovitš.

"Liliu tegi minu värava puhul väga hea eeltöö ära, mina olin lihtsalt õigel ajal õiges kohas," rääkis 17-aastane Tamm. "Tähistada aga pikalt ei saa - homme kooli!"

Levadia suutis küll 77. minutil Kirill Nesterovi kena värava abil kaotusseisu minimaalseks vähendada, kuid enamaks jaksu ei jagunud - Kalju kontrollis viimaseid minuteid hästi ning sai teenitud superkarikavõidu.

Tulemus:

Nõmme Kalju FC - Tallinna FCI Levadia 3:2 (0:1)
53. pen. Maximiliano Ugge, 62. Alex Matthias Tamm, 70. Andri Markovitš - 39. Igor Žurahhovski, 77. Kirill Nesterov

Hoiatused: 8. Mikk Reintam, 67. Maximiliano Ugge, 81. Andri Markovitš, 84. Aleksandr Kulinitš - 3., 90+4. Jevgeni Ossipov, 37. Juri Tkatšuk, 41. Igor Žurahhovski, 53. Dmitri Kruglov, 80. Joao Morelli
Eemaldamine: 90+4. Jevgeni Ossipov

Kalju: Pavel Londak, Aleksandr Kulinitš, Mikk Reintam, Maximiliano Ugge, Andri Markovitš, Igor Subbotin, Reginald, Deniss Tjapkin, Aleksandr Volkov (8. Kaspar Paur; 87. Nikolai Mašitšev), Liliu, Alex Matthias Tamm (72. Hector Nunez).

Levadia: Sergei Lepmets (60. Artur Kotenko), Maksim Podholjuzin, Marko Lipp, Jevgeni Ossipov, Dmitri Kruglov, Igor Žurahhovski, Juri Tkatšuk, Pavel Marin (71. Kirill Nesterov), Joao Morelli, Mark Oliver Roosnupp (66. Nikita Andrejev), Jevhen Budnik.

Hooaja algusest ja superkarikafinaalist rääkis ka viimane "Futboliit":

1x
00:00