Viie põhimeheta Kalju võitles Kadrioru staadionil Lechiga kui võrdne võrdsega, lõi ka ohtlikke olukordi ning 81. minutil lõppes üks rünnak ka Hidetoshi Wakui võiduväravaga.

Juba minut hiljem oli Lechil suurepärane võimalus mänguseis viigistada, ent Soome koondislane Kasper Hämäläinen ei saanud palli paarilt meetrilt Vitali Teleši väravasse.

Kordusmäng peetakse järgmisel neljapäeval Poznanis, ent huviga tasub juba jälgida ka homset 3. eelringi paaride loosimist.

Sillamäe Kalev kaotas Lilleküla staadionil 0:4 (0:2) FK Krasnodarile, kusjuures eurodebüüdi teinud Venemaa klubi jättis kasutamata veel terve rea soodsaid olukordi. See oli Sillamäe Kalevi peatreeneri Sergei Frantsevi esimene mäng uues ametis.

Mõlema mängu tekstiülekannet saad lugeda siit:




ENNE MÄNGE:
Kui Sillamäe läheb lahingusse põhijõududega, siis Nõmme Kalju juhendaja Igor Prins peab kõvasti pead vaevama, keda kell 19 Poola hõbedaklubi Lechi Kadrioru murule ohjeldama läkitada. Allan Kimbaloulat ootab ees lõikus ja tema on eemal umbes viieks kuuks, kergematest vigastustest kosuvad ega löö samuti täna kaasa Tarmo Neemelo, Tihhon Šišov ja Fabio Prates. Äsjane täiendus Jarmo Ahjupera alles kogub Prinsi sõnul tuure.

"Seis ei ole kaugeltki ideaalne, aga mingit nurinat ega hala meilt ei kuule. See on jalgpall, millega vigastused käivad kokku. Oleme hoopis positiivsed: meil on pinki, noored-vanad on tasakaalus ja miinimumeesmärk on juba täidetud. Üritame minna jalgpalli mängima," sõnas kohtumise eel Kalju peatreener Igor Prins. "Ma ei hakka Lechile isegi eraldi soosikukoormat asetama – see on lihtsalt fakt, et nad on eelmisest vastasest Framist kordades tugevamad."

Kadriorgu on oodata ligi 2000 Poola fänni, kes peaksid mängule looma erilise atmosfääri, mida Eesti mängudel väga tihti ei kohta.

Sillamäe Kalevi president Aleksandr Satodubtsev UEFA kodulehel: "Kas meil on võimalus? Vaadake Krasnodari koosseisu ja märkate vahet. Võitleme, üritame olla mehed, aga kuulume lihtsalt eri kaalukategooriatesse. Täiesti erinevatesse. Igas mõttes."

Fotod Nõmme Kalju eilsest treeningust: