Antud staadion kannab sloveenidele mitmeid positiivseid mälestusi - siin Mariboris ei ole nad juba 5 aastat koondisemängu kaotanud. Järjepanu on aga Ljudski vrt'il (eesti keelde tõlgituna on staadioni nimi "inimeste aed") alistatud Šveits, Norra, Küpros ning Serbia.

Oma kokkupuude on palliplatsiga ka eestlastel - 2009. aasta märtsis lõi siin Lendava Nafta särgis värava meie koondise juhtivmängija Konstantin Vassiljev. 1995. aastal jäi Eesti koondis EM-valikmängus antud staadionil sloveenidele aga 0:3 alla.

Kuigi enamasti peavad Eesti teisipäevased vastased enda kodumänge pealinnas Ljubljanas, siis aastaid Sloveenias pallinud Vassiljev peab parema atmosfääriga paigaks just Maribori.

"Maribor on erilisem kui Ljubljana"

Nimelt sõnas keskväljamees pärast eilset võidumängu Leeduga: "Sloveenia Mariboris on midagi erilisemat kui Sloveenia Ljubljanas. Kindlasti kodupublik hakkab neid suruma ja kindlasti tahavad nad ka oma positsiooni parandada. Meie peame vastu pidama ja omad võimalused realiseerima."

Lisaks Sloveenia koondisele peab Ljudski vrt'i nimelisel staadionil enda kodumänge ka kohalik esindusmeeskond - riigi klubijalgpalli üks lipulaevu NK Maribor. Mullu murdis pisut enama kui 100 000 elanikuga Mariboris pesitsev klubi end ka Euroopa klubijalgpalli tugevaima sarja Meistrite liiga grupifaasi, kus teiste seas käis nende kodustaadionil pallimas Londoni Chelsea.

Eestlased samal murul, kus käisid Cech, Terry, Drogba ning Fabregas

Valitseva Inglismaa meistri särgis astusid teiste seas Sloveenias murule ka Petr Cech, John Terry, Cesc Fabregas, Eden Hazard ning Dider Drogba. Hoolimata mitme maailmanime vastu minemisest sai kodutiim Maribor toona hästi hakkama ning sisuliselt täismaja ees võideldi toona välja 1:1 viik.

Kuidas läheb samal murul eestlastel, saab näha juba teisipäeval kell 21.45, kui Sinisärkide EM-valikmäng sloveenidega avavile saab.