Kohtumine algas tempokalt. Juba esimese kümne minutiga oli mõlemal tiimil paar ohtlikku väravavõimalust, aga kumbki meeskond väravaarvet avada ei suutnud. 13. minutil jäi aga Flora vähemusse, kui Aleksandr Volkovi maha tõmbamise eest teenis punase kaardi Henrik Pürg. Kalju ülekaalu ära kasutada ei suutnud ning poolaeg lõppes väravateta viigiga.

Teine poolaeg algas teravalt, kui Volkov lõi kohe esimesel minutil posti. Kohtumist pääsesid juhtima külalised, kui 68. minutil saatis palli peaga võrku Erik Sorga, kelle jaoks oli tegu juba hooaja 28. tabamusega. Kusjuures noor ründaja sekkus mängu alles loetud minutid varem ning värav oli ühtlasi tema esimene puude mängus. Flora eduseis pikalt ei kestnud, sest juba järgmisel minutil lõi Sander Puri kauglöögist viigivärava.

Kalju läks omakorda 87. minutil juhtima, taaskord märgiti värava autoriks Puri. Flora ajas viimastel minutitel taga viigiväravat, aga Kalju kaitse püsis. Lõpuks võttis Kalju tasavägisest kohtumisest magusa 2:1 võidu.

Vaatamata kaotusele on Flora tabeliseis siiski hea. Kolm vooru enne hooaja lõppu edestatakse lähimat jälitajat FCI Levadiat seitsme punktiga. Kalju jaoks oli võit väga oluline, kolm teenitud lisapunkti tõstis nad kolmandaks, Levadia ja Paide Linnameeskonna vahele.

Floral on uus võimalus tiitel kindlustada järgmisel pühapäeval, kui kodus võõrustatakse Paide meeskonda. Levadia mängib võõrsil Maarduga, Kalju sõidab külla Kuressaarele.

ENNE MÄNGU:

Flora oleks äärepealt tiitlit tähistada saanud juba eile, kui nende lähim jälitaja FCI Levadia oli kodus FC Kuressaarega hädas ning päästis endale võidu alles kolmanda üleminuti penaltist. Kui see mäng oleks viiki jäänud, ei oleks Levadial olnud enam võimalik Florat kinni püüda.

Kuigi Kalju jaoks on käesolev hooaeg olnud pigem ebaõnnestumine ning tiitlivõitlusest on nad juba tükk aega väljas olnud, on nad ikkagi liigas kõige vähem kaotusi saanud - vastase paremust on tunnistatud tänavu vaid kahes mängus, üks oli hooaja esimeses voorus Paide vastu, teine kevadel just Flora vastu. Tiitlikonkurentsist on Kalju pudenenud aga paljude viikide tõttu.

Floral vajab täna tiitli kindlustamiseks aga just võitu - Kalju on suutnud aga viimased 28 liigamängu kaotuseta püsida, seetõttu ei saa see lihtne ülesanne olema.

Kohtumine Hiiu staadionil algab kell 15.00.

Tabeliseis: