Poolkaitsjat Käiti vaevab Fulhami hooaja ettevalmistusfaasis välja löönud sportlase song, keskkaitsjat Joonas Tamme säärelihase ülekoormusvigastus ning väiksem mure on ka ründaja Sergei Zenjoviga.

"Ta sai eelmise nädala lõpus blokaadsüsti ja peab esimesed treeningud rahulikult võtma. Aga arvan, et väga hull ei ole," rääkis Reim Krakowi Cracovia mängumehest Zenjovist, kes vigastuse tõttu ka viimase Poola liigamängu vahele pidi jätma.

Tammega on olukord tõsisem. "Ta mängis mingi aeg valuvaigistitega ja pidi nüüd kahenädalase pausi tegema. Kahtlane, kas ta meiega esimese mängu kaasa teha saab," sõnas Reim.

Tervetest meestest valmistab Reimile kõige rohkem peavalu väravavahtide Mihkel Aksalu (Seinäjoki, Soome) ja Matvei Igonen (Lilleström, Norra) vähene mängupraktika. Stabiilselt on postide vahel seisnud vaid FC Levadia puurivaht Sergei Lepmets.

"Sergeiga on korras, aga teised on pingipoisid. Sellist olukorda polegi meil koondises väga pikalt olnud. Õnneks on mäng alles laupäeval. Mart (väravavahtide treener Mart Poom - toim) saab nendega kõvasti tööd teha," sõnas Reim.

Koondise nimekirjast võib mehi, kelle mänguaeg koduklubis just kiita pole, leida teisigi. "Loomulikult sooviks, et kõik oleksid klubide juures heas hoos ja vormis. Mitmed mängijad olen kutsunud selle pealt, mida ma tean, et nad suudavad, aga ei ole kindel, kas vorm praegu välja veab. Samas ei ole meil Eestis konkurents nii tugev, mistõttu eelistan jätkuvalt neid ja olen kindel, et nendega koos on võimalik võtta tulemus suurema tõenäosusega kui nooremate meestega, kes peavad veel natuke liha luudele kasvatama," arutles Reim.

"Siim Luts on väga vähe mänguaega saanud, Kostja (Konstantin Vassiljev - toim) olukorda teame me kõik, Ken Kallaste mängis pikalt, nüüd on viimasel ajal jälle väljas. Ja kui vaadata, et meie ründavamad mängijad pole ka väga klubides väravaid löönud... Eks see paras peavalu on. Aga hea, et neil tuleb nüüd vaheldus. Tihtipeale võib koondisepaus selles osas tuua pöörde."

Samas on ka positiivseid näiteid. Koondise vaieldamatute põhimeeste Ragnar Klavani ja Karol Metsa kõrval on heasse vormi tõusnud Legnica Miedzis mängivad Henrik Ojamaa ja Artur Pikk ning Rumeenias Ilja Antonov (FC Hermannstadt).

Eesti võõrustab Kreekat laupäeval Lilleküla staadionil kell 21.45. Järgmisel kolmapäeval mängitakse Turus samal kellaajal Soomega.