Üritusel tutvustati Vutipidude teise hooaja konseptsiooni, klubide patroone ning peeti maha kümneminutiline vutilahing, kus vastamisi läksid meistriliiga klubide noormängijatest koosnev FC Tulevik ning meistriliiga peatreenerite ja esindajate koondvõistkond FC Minevik. Matši võitis FC Tulevik 1:0.

Eesti Jalgpalli Liidu presidendi Aivar Pohlaku sõnul külastas mullu kõigi aegade mastaapseimat klubijalgpalli propageerivat üritustesarja üle 10 000 vutisõbra väga erinevas vanuses. "Eelmine hooaeg näitas, et Vutipidude sari lükkas käima ja viis edasi mitmeid olulisi protsesse, mille eesmärk on jalgpallikultuuri arendada," ütles Pohlak jalgpalliliidu pressiteate vahendusel. "Spordiregistri tänastel andmetel on jalgpall tõusnud Eestis ligikaudu 17 000 harrastajaga populaarsuselt spordialaks number 1. Sel aastal osaleb täiskasvanute ja noorte meistrivõistlustel 480 ning Rahvaliigas üle 150 võistkonna. Jalgpalliliidu soov on järgmise 10-15 aasta jooksul kasvatada jalgpallliharrastajate arvu 2-3 korda, mis eelmist 15 aastat vaadates on reaalne eemsärk."

Starmani juhatuse liige Indrek Ild rääkis, et ka tänavu korraldatakse erinevates Eesti linnades ühtekokku 10 Vutipidu. "Toome ühele päevale ja staadionile kokku nii noorte vutilahingud kui ka Eesti Meistriliiga mängud, et pered erinevates Eesti paikades saaksid veeta sportliku ja lõbusa laupäeva," selgitas Ild. "Enne tõsist Meistriliiga tiimide mõõduvõtmist on sel aastal uuendusena kavas kohalike võistkondade showmäng, kus palli ajavad taga mitte just tihti jalgpalliga kokkupuutuvad inimesed. Nende seast võib publik leida nii mõnegi tuttava näo."

Iga Vutipeo raames kohtuvad kahe Eesti Meistriliiga klubi noortevõistkonnad, toimuvad erinevad võistlused, auhinnamängud ja üritused pealtvaatajatele. Lõbusa perepäeva kulminatsiooniks on Meistriliiga kohtumine. Üritusel jätkub tegevust kogu perele – toimub pildistamine Meistriliiga staaridega, avatud on Zorbipall ja batuudid lastele, oma tantsudega pakuvad silmailu TTÜ cheerleader'id jne.

Tänavune esimene Starmani Vutipidu leiab aset juba sel laupäeval, 19. mail Tallinnas A. Le Coq Arenal, kus päeva kulminatsiooniks on kell 17 peetav Meistriliiga matš FC Flora ja Tallinna Kalevi vahel. Suve jooksul jõuavad Vutipeod Sillamäele, Kuressaarde, Viljandisse, Tartusse, Narva ja Paidesse.

Kogu Vutipidude ajakava vaata SIIT!