„Ma siiralt rõõmustan, et pikalt vindunud Pärnu esindusstaadioni renoveerimine on lõpuks teoks saanud ning saame avada Eesti ühe kaunima ja moodsama staadioni. Endist Pärnu Kalevi staadioni on korda teha üritatud viimased 15 aastat, kuid ikka on jalus olnud planeeringuvaidlused, rahaprobleemid, omandiküsimused ja kohtuvaidlused. Ka 2015. aastal alanud ehitus algas ligi 11 kuud kestnud kohtuvaidlustega ehitajate küsimuses. Seda enam on põhjust rõõmustada, et tänaseks on kõik probleemid selja taha jäänud ja Pärnul pole põhjust spordirahva ees silmi maha lüüa.

Rannastaadioni sünd sai teoks tänu väga paljudele inimeste koostööle linnavalitsuses, riigiametites ja ministeeriumites. Olen neile väga tänulik ja eriti tahan tunnustada Riigikogu majanduskomisjoni esimeest Toomas Kivimägit, kellel on väga oluline osa staadioni jalule aitamises. Kuigi suurem osa staadioni ehituse rahast tuli linnaelaniku taskust, panustas linna esindusstaadioni ehitusse üks miljon eurot ka Eesti riigi maksumaksja. Südamest tänud ehitajatele Eventus Ehitus OÜja Sahkar, projekteerijale Kamp Arhitektidele,“ ütles Pärnu linnapea Romek Kosenkranius.

Rannastaadioni avamisel osaleb kultuuriminister Indrek Saar. „Mul on hea meel, et Pärnu Rannastaadion on saanud uue kuue ning Eesti ühe kaasaegse staadioni võrra rikkamaks. Loodud väga head ja mitmekülgsed tingimused annavad spordikorraldajatele võimaluse organiseerida ka Pärnus kõrgetasemelisi rahvusvahelisi kergejõustiku ja jalgpalli võistlusi ning loodetavasti innustab vastselt renoveeritud ja rekonstrueeritud staadion pärnakaid ja ka kõiki Eesti inimesi veelgi enam sportima ja liikuma,“ sõnas kultuuriminister Indrek Saar.


Põhjaliku reneoveerimisprotsessi läbinud Rannastaadion pälvib ühtlasi ka Eesti Olümpiakomitee poolt tunnustatud spordirajatise märgi. „EOK poolt Pärnu Rannastaadionile omistatav „EOK tunnustatud spordirajatis“ märk on kinnituseks, et staadion on kaasaegsetele nõuetele vastav ja kvaliteetse infrastruktuuri ning teenustega spordirajatis, mille tingimused võimaldavad korraldada tipptasemel sportlaste treeninguid ja rahvusvahelisi võistlusi ning pakkuda veelgi paremaid võimalusi edendamaks piirkonnas noorte- ja harrastusporti,“ rääkis EOK asepresident Tõnu Tõniste „Rannastaadioni uuendamine on Pärnu linna ja kogu Eesti spordi arengu seisukohalt suur ja oluline samm edasi. Edastan Eesti Olümpiakomitee õnnitlused Pärnu linnale ja kohalikule kogukonnale Rannastaadioni taasavamise puhul,“ lisas Tõniste.

Esimene jalgpallilahing toimub staadionimurul juba homme 10.juulil, augustikuu lõppu on Rannastaadionile planeeritud rahvusvaheline kergejõustiku gala ja Eesti jalgpallikoondise valiksarja peaproov toimub 31. augustil Pärnus, kus Eesti jalgpallikoondise vastaseks on Malta.

Pärnu Rannastaadioni uue tribüünihoone ehitamine ja staadioni renoveerimine läksid maksma 5 619 608,96 eurot, koos käibemaksuga.