Nii Kalju kui Levadia asusid esimese eelringi kordusduellile seisust, kus kõik otsad on lahtised. Kalju kaotas nädala eest FK Trakaile 1:2, Eesti Premium liiga liider Levadia alustas tund aega hiljem, üritades Fääri saartel parandada kodus tehtud vea - teatavasti piirduti avakohtumises HB Torshavni vastu 1:1 viigiga.

Kalju sai oma ülesannetega Kadrioru staadionil ka igati kenasti hakkama, olgugi et väikese tagasilöögi järel - 14. minutil viis David Aršakjan Trakai juhtima ning nõmmekatel oli tarvis järelejäänud mänguga lüüa veel vähemalt kaks väravat, et edasipääsu püüda.

Teisel poolajal läksidki väravaluugid valla ning seda eestlaste jaoks õnneks õigel pool väljakut - esmalt suunas portugallane Jorge Rodrigues 66. minutil võrku Andrei Sidorenkovi antud nurgalöögi. Vaid kolm minutit hiljem sai Sidorenkov ise proovida penaltit - väravavaht sai esimesele üritusele küll näpud vahele, kuid tagasipõrkunud pallil oli Kalju vasakkaitsja ise esimesena jaol ning viis Kalju 2:1 juhtima.

Tükk aega näis, et kohtumine läheb lisaajale (kahe mängu kokkuvõttes oli seis 3:3 ning viigis oldi ka võõrsil löödud väravate arvestuses), kuid vahetusest sekkunud Tarmo Neemelol olid teised mõtted - 87. minutil kasutas ta ära Trakai väravavahi pudistamise ning lõi seisuks 3:1; kirsiks tordil veel teisel üleminutil löödud neljas värav. Kalju oli edasi!

Nõmmekate jaoks tähistab see juba neljandat järjestikust aastat, kus esimesest tõkkest on Euroopas üle hüpatud. 2013. aastal alistati Meistrite liigas Helsingi HJK, 2014. aastal islandlaste Fram ning mullu kasahhide Aktobe.

Levadia naaseb vajalikuga

Tund aega hiljem alanud mäng Fääri saartel kujunes üldplaanis selliseks, nagu ka enne kohtumist arvata oli. HB, kellel enne mängu väravat tarvis ei olnud, asus kohe avavilest peale kaitsma, Levadia aga tasapisi oma väravat otsima.

Otsiti küll kaua, aga lõpuks ka leiti - 71. minutil leidis Siim Lutsu vasakult äärelt antud tsenderduse väravaesisel üles Jevgeni Kobzar, kelle peapuutest pall võrgus maandus.

Lõpuminutitel võtsid HB mehed aina suuremaid riske, jättes kaitsesse ka üha enam auke. Ühe sellise suutsid levadialased ka ära kasutada - teisel üleminutil realiseeris üks-ühele olukorra Anton Mirantšuk ning saatis Levadia kindlalt teise ringi.

Kaljut ootab teises eelringis Haifa Maccabi Iisraelist ja Levadiat Praha Slavia Tšehhimaalt. Esimesed mängud peetakse juba järgmisel nädalal.

Nõmme Kalju FC - FK Trakai 4:1 (0:1)
66. Rodrigues, 69. Sidorenkov, 87., 90+2. Neemelo - 14. Aršakjan

Torshavni HB - Tallinna FC Levadia 0:2 (0:0)
71. Jevgeni Kobzar, 90+2. Anton Mirantšuk