Hiiu staadioni üks kasutajatest, Eesti jalgpalli meistriliigas mängiv Nõmme Kalju on varem ajakirjanduse vahendusel teatanud, et kui linn ei leia katte vahetuseks vajalikke rahalisi vahendeid, siis nad kaaluvad Hiiu staadioni kasutamisest loobumist.

Nõmme linnaosa vanema Erki Korpi sõnul ei saa meistriliigas mängiv klubi eeldada, et kohalik omavalitsus maksumaksja raha ainult ühe klubi arengusse panustaks. „Nõmme Kalju on varasematel aastatel saanud linnaosavalitsuselt märkimisväärset toetust. Viimasel viiel aastal on linnaosavalitsus jalgpalliklubi toetanud kokku ligi 450 000 krooniga, millele lisandub esindusmeeskonna treeningute ja liigamängude 40% soodustus Hiiu staadioni üürihinnast. 2012. aastaks on linnaosa kavandanud Kaljut toetada 10 000 euro ulatuses tasuta staadioniaegadega,“ sõnas Korp. „Eks see ole nüüd nii Nõmme Kalju kui jalgpalliliidu juhtide otsus, kas nad soovivad järgmisel aastal Hiiu staadionil jätkata või mitte. Praegu on klubil otsustamishetk, sest nõudlus Hiiu staadioni kasutamiseks on teiste klubide poolt olemas. Võrreldes näiteks Männikul ja Hiiul asuvate kunstmurukattega väljakute hindu, on üürihinnad Hiiu staadionil oluliselt soodsamad,“ lisas linnaosavanem.

Jaanuari keskel on linnaosavalitsusel kavas kokku kutsuda Nõmme spordiklubide ümarlaud, kus arutatakse nii klubide plaane kui tutvustatakse linnasoavalitsuse võimalusi sporditegevuse toetamisel. „Eelkõige on linnaosa prioriteet noortesport. Nõmmel on lisaks jalgpallile veel hulgaliselt teisigi klubisid, kus lapsed saavad tegeleda suusatamise, kergejõustiku, rattaspordi ja paljude muude aladega. Aga ka jalgpallis on lisaks Kaljule teinegi tubli klubi - Nõmme United -, mille eesotsas on Mart Poom. Nõmme Unitedi tegevus ongi suunatud eelkõige noortejalgpallile ning selles vallas on neil ka väga häid tulemusi. Meistriliiga toetamine on linnaosavalitsuse jaoks liiga kõrge tase, las see jääda ikkagi klubi ja sponsorite hooleks,“ arvas Erki Korp.