Eelkõige on selline sõnum kergendus meie keskväljamootorit Konstantin Vassiljevit silmas pidades, kes pühapäeval FC Flora - Paide linnameeskonna mängus kergelt vigastada sai, kuid nüüdseks tagasi tippvormis on.

"Hetkel on kõik valmis. See teeb head meelt. Kostja on paranenud nii, nagu on planeeritud," teatas Voolaid oma karjääri esimeste A-koondise mängude eel.

Ta avaldas, et esmaspäeval alanud koondiselaagris on põhirõhk läinud praktilistele harjutustele, mis peaksid imiteerima homses mängus ette tulevaid olukordi ja nendes käitumist vastavalt treenerite valitud plaanile.

"Meil on kindel mänguplaan, mida oleme mängijateni viinud läbi praktiliste harjutuste. Selleks, et mängu võita, on meil vaja kindlasti homme palliga olla väga hea ning üleminekutel kaitsest ründesse tugev. Teatud nüansse tuleb veel läbi käia, aga millele kõige suurem rõhk on treeningul pandud, seda näete homme," teatas Voolaid.

Millist stiili Valgevene viljeleb? "Nad on näidanud võistkondlikku rünnakut koos huvitavate kombinatsioonide ja sööstudega, mis on teatud episoodides päris hästi organiseeritud. On kolme, nelja, viie mehe vahelisi lahendusi, kust nad võivad tekitada kaitsvale võistkonnale probleeme. Hollandi ja ka Saksamaa vastu tekitasid nad päris häid momente. Sõltumata vastastest on nad leidnud nende väljakupoolel julgeid lahendusi ja tegutsenud otsustavalt. Teatud indiviidid suudavad kaaslastele luua häid olukordi ja see on nende jaoks hea trump," vastas Voolaid.

Voolaiult uuriti, kui palju on selle nädala treeningutel rõhku pandud standardolukordadele ja kas on lootust, et meil tekkivad karistuslöögid ja nurgalöögid võiksid olla Valgevene vastu keskmisest tootlikumad.

"Mõned võistkonnad harjutavad neid nädalate või kuude kaupa. Meie oleme pööranud tähelepanu teatud põhimõtetele ja jätnud teatud olukorrad võtmemängijate otsustada, kas lahendada seda nii või naa. Me ei vähetähtsusta neid olukordi, aga nende tekitamiseks tuleb ka hästi mängida. Kui mängupilt on kehv ja me teenime standardolukordi ainult üks, kaks või kolm, siis see ei ole minu jaoks rahuldav tulemus. Kui neid tekib piisavalt, siis kasvab ka tõenäosus, et sealt võib midagi rohkem tulla," arutles peatreener.

"Ma ei ütleks, et nad on [standardolukordade kaitsmisel] kehvem võistkond kui Saksamaa või Holland. Nad on samamoodi kaitses distsiplineeritud ja jõulised ning hästi mehitatud olulisemates tsoonides. Ei saaks öelda, et me näeme selle koha peal nende nõrkust."

Keskkaitsja Karol Mets, kes Eesti koondises on tihti mänginud ka kaitsva poolkaitsja rollis, usub, et homme võib näha võrdsete meeskondade heitlust: "Arvan küll, et tegu on võrdsete meeskondadega. Oleme mõlemad analoogses situatsioonis, stardiplatvorm on sama. Arvan, et tuleb väga võitluslik ja võrdne mäng."

Klavan muudab kaaslased rahulikumaks

Voolaidi käekirjaga kohanemine on Metsa sõnul mängijatel hästi sujunud. "Väga hästi on läinud. Oleme saanud informatsiooni, mida teha paremini asjades, mida me seni tegime nii, nagu ei oleks tohtinud. Mingeid kardinaalseid muudatusi ta toonud ei ole ning nelja päevaga seda teha ei olegi võimalik. Treener on jätnud ka meile endale piisavalt mõtlemisvabandust ega ole meid raamidesse surunud," lisas Stockholmi AIK-i mängumees.

Mets ja Voolaid selgitasid veel, millist mõju on meeskonnale avaldanud Ragnar Klavani koondise treeningutele naasmine peaaegu aastase pausi järel. "Ta muudab terve kaitseliini enesekindlamaks ja julgemaks ning on meid muutnud ainult tugevamaks," märkis Mets.

Voolaid lisas, et Klavani kohaolek annab ka talle suuremad taktikalised võimalused: "Kahtlemata on taktikalised võimalused laiemad. Nagu ma nädala alguses ütlesin, siis oleme soovi tõttu meie parimaid mängijaid mängujoonises näha mitmete taktikaliste dilemmade ees, kuid pilt on iga päevaga järjest selgemaks läinud. Ta on mingis mõttes vaiksem persoon, aga temast õhkub tema ümber olevatesse mängijatesse väga palju rahulikkust, mida mängijad ka vajavad."

Eesti ja Valgevene mäng algab homme kell 19. Esmaspäeval kell 21.45 on Lillekülas Sinisärkide vastas Hollandi staarid.

Kuula Eesti koondise mängude eelvaadet ka "Futboliidi" podcastist!

1x
00:00