Esimest korda kadus valgus umbes kümneminutilise mängu järel. Hoolimata pimedusest oli staadionil vool endiselt olemas ning kümnekonna minuti ajal, mil valgus tagasi sisse lülitati, mängiti pealtvaatajatele muusikat ning enam kui tuhandepealine publikum hakkas rokk-kontserdilikult oma valgustatud nutitelefonidega lehvitama.

Kohtumine jätkus seisult 0:0, kuid 16. mänguminutil kadus valgus taaskord. Seejärel peeti kohtunike, ametnike ja võistkondade järel pikem arutelu, misjärel otsustati kohtumist siiski veel jätkata. Siis lülitati Hiiu staadioni uhiuued prožektorid sisse aga poolel võimsusel ning mäng peetigi probleemideta lõpuni.

Väravaid tuli publikul oodata teise poolajani. Esmalt viis Rauno Alliku 52. minutil florakad pealöögiga juhtima, Kalju ridades viigistas seisu 74. minuti penaltiga Andrei Sidorenkov. Vahetult enne Sidorenkovi väravat eemaldati teise kollase kaardi tõttu Flora kaitsja Märten Kuusk.

Premium liiga jätkub laupäeval nelja kohtumisega: kell 13 kohtuvad Levadia - Sillamäe, Pärnu - Tammeka ja Viljandi - Paide, kell 16 lähevad vastamisi Narva Trans ja tiitlikaitsja FCI Tallinn.

Eesti Jalgpalli Liit tegi juhtunu kohta ka kiire avalduse:

"Hiiu staadioni valgustust uuendati enne Kalju - Flora mängu, et tagada nõuetekohased tingimused pimedal ajal võistluste pidamiseks. Kuna oli teada, et olemasolev elektrisüsteem ei ole uue valgustuse jaoks piisav, siis tellis jalgpalliliit varakult kohale suure konteiner-tüüpi generaatori, mida katsetati mängupäeva hommikust alates mitme tunni vältel - kõik toimis.

Jalgpalliliit tellis mängu ajaks kohale valveelektriku, kes saaks vajadusel probleeme lahendada. Lisaks inspektorile ja kohtunike vaatlejale oli kohapeal ametis Premium- ja Esiliiga arendusjuht.

Sellest hoolimata kustus hetkel veel teadmata põhjustel (valgustuse peakaitsmes oli ülipinge, aga selle põhjust pole veel teada - kõigi parameetrite kohaselt ei oleks tohtinud ülepinget ollla) kell 19.44 staadioni valgustus. Pärast lühikest pausi taastati valgustus ning kohtunik jätkas mänguga. Paraku kadus viieminutilise mängu järel kell 19.57 valgustus teist korda.

Seejärel peeti kohapeal välkkoosolek mängu inspektori, kohtunike vaatleja, väljakukohtuniku, mõlema võistkonna esindaja ja liiga arendusjuhi osavõtul. Lepiti kokku, et mänguga jätkatakse, aga valgusvõimsust vähendatakse poole võrra (võistkonnad alguses polnud sellega nõus, aga kui nägid, milline on poole väiksem valgusvõimsus, siis nõustusid), igaks juhuks lülitatakse välja staadioni ekraan ning kui valgus peaks taas kustuma, siis lõpetatakse kohtumine ära ja jätkatakse järgmisel päeval kell 16.00 Hiiu staadionil (samaks ajaks planeeritud Esiliiga B kohtumine toimuks Sportland Arenal).

Kell 20.10 mäng jätkus ja kulges probleemideta lõpuvileni.

Vabandame kõigi asjaosaliste ees ebamugavuste pärast. Täname mõlemat võistkonda, poolehoidjaid ja korraldajaid mõistva suhtumise eest!"