1980.-1989. aastani aktiivselt tegutsenud ning seitse Eesti jalgpallikoondislast välja kasvatanud Lõvide eest jooksid väljakule ka Eesti koondise rekordinternatsionaal Martin Reim ning Eesti läbi aegade edukaim jalgpallur Mart Poom. Endistest koondislastest käisid platsil veel Indro Olumets, Toomas Krõm ja Toomas Kallaste.

2 x 30 minutit kestnud vutilahingu võitsid Lõvid 3:0. Väravad lõid Krõm, Reim ja Tiit Trofimov. Arte kooli poistel õnnestus korra pall küll Poomi selja taha väravavõrku toimetada, kuid väljakukohtunik Tomi Rahula vilistas sellest olukorrast suluseisu.

„Seda, kas neil lõi jalg värisema või mitte, peaksite nende endi käest küsima, aga kokkuvõttes arvan, et meil läks hästi,” ütles 49. keskkooli kuldmedaliga lõpetanud Poom Delfile. „Tore oli mängida vanade Lõvidega koos oma kooli staadionil. Arvan, et panime oma paremuse maksma kogemustega. Söödumäng oli lihtsalt niivõrd hea. Me ei jõua nende noortega võrdselt joosta, aga me avaneme see-eest õigetesse kohtadesse ja paneme palli käima. Üllatasime sellega noori.”

Poom, kes ise pole väravas seisnud ligi kaks aastat, füüsilise vormi üle ei kurda, kuid tunnistas, et trenni tahaks tiheda töögraafiku kõrvalt rohkem teha. „Tööd on nii FC Floras kui ka oma jalgpallikoolis väravavahtide treenimisega palju, tahaks isegi rohkem liigutada ja trenni teha,” lausus ta.

Samuti 49. keskkooli lõpetanud Reimi arvates tasub Lõvide saavutustest ning ajaloost tänapäeva jalgpalli kontekstis ikka veel rääkida.

„Elu läheb edasi, aga loomulikult mingi jälg sellest jääb. Olime üks esimesi põlvkondi, kes eesti poistest uuesti jalgpalli hakkasid mängima. Tasapisi on sealt asi veerema hakanud. Vaadake, kui palju poisse praegu Eesti jalgpalliga tegeleb. See on väga meeldiv,” lausus täna seisuks 2:0 peaga värava löönud Reim.

Nii Reim kui ka Poom ütlesid justkui ühest suust, et Lõvide perioodi tipphetkedeks oli nende jaoks 1987. ja 1988. aasta Helisnki Cupi võidud. „Võite noorteklassis oli palju, aga nagu treener Roman Ubakivigi on öelnud – kõige tähtsam on see, et kõik meist on elus hakkama saanud ja on tublid mehed,” lisas Poom.

Vaata pildigaleriid!

Martin Reim: ülevaid hetki oli Lõvidega palju


Mart Poom: tore oli vanade lõvidega koos mängida