"Tunne on väga mõnus. Väike võbin on juba sees. Oleme nüüdseks selle mängu lainele ümber lülitunud, aga enne viimast Kuressaare mängu me sellest üldse juttu ei teinud," rääkis Paide peatreener Vjatšeslav Zahovaiko A. Le Coq Arenal toimunud pressikonverentsi.

"Meid ootab ees kahtlemata teise tempoga mäng kui me Eestis oleme harjunud. Kuna meil sellist kogemust välismängude näol ei ole, ei oska hetkel hinnata, kui hästi me suudame seal oma asjad ära teha. Ootan seda ka ise põnevusega. Vastane on seitsmekordne Leedu meister, igal aastal eurosarjas mänginud ja mõned aastad tagasi seal üsna edukas olnud, seega neil on klubina suur kogemus."

Zahovaiko viitas 2018. aasta Euroopa liiga hooajale, kui Žalgiris edenes kolmandasse eelringi, kaotades seal kahe mängu kokkuvõttes 0:5 hispaanlaste Sevillale. Mullu kaotati Euroopa liiga esimeses eelringis Ungari klubile Honved 2:4.

"Nende meeskond vahetub praktiliselt igal aastal. Eelmise hooajaga võrreldes on 31-st mehest 20 lahkunud. Tänavust hooaega alustati täiesti uue koosseisuga, kus on 12 võõrleegionäri ning kui nende mänge vaadata, siis on näha, et pigem neid ka usaldatakse. Siit võib välja lugeda ambitsiooni euromängudeks, kus tahetakse läbilööki teha. Neid juhendab kolme aasta jooksul kuues treener - on näha, et seal on tõesti kõrged ambitsioonid," jätkas Zahovaiko.

"Nende mängijad on individuaalselt väga võimekad. Neil on ohtlik ja kiire ründeliin. Meeskond on distsiplineeritud ja väga hästi organiseeritud igas aspektid. Äärmiselt põnev vaadata, kuidas me nende vastu hakkama saame."

Küsimusele, kas Paide võttis õppust ka Flora eelmise nädala Meistrite liiga mängust, milles kaotati penaltitega teisele Leedu klubile Suduva, vastas Zahovaiko: "Eelistame tõesti õppida teiste vigadest. Ma ei pea varjama, et me penalteid harjutame. See on üks võimalikest stsenaariumist, miks mitte seda läbi proovida. Kõik saavad muidugi aru, et mängus on hoopis teine atmosfäär kui treeningul, aga oleme neid harjutanud küll."

Zahovaiko ja paljud Paide mängijad vaatasid interneti vahendusel ka viimast Žalgirise ja Suduva heitlust koduliigas, mille Suduva 12. augustil kodus 2:0 võitis.

"Nad mängivad erinevalt ja ka formatsioon on neil erinev. Kui Suduva mängib viiese kaitseliiniga, siis Žalgiris kasutab traditsioonilist neljast liini. Suduva meeskond on füüsiliselt tugevam ja mängis seda mängu kaitsest lähtuvalt, Žalgiris tahtis domineerida. Soovi palliga rohkem mängida on Žalgirisel küll. Meie tahame seda ka teha," sõnas peatreener.

Paide linnameeskonna kapten Andre Frolov peab võimalusi Leedust võiduga naasta heaks. "Klubi ajaloo suurim mäng. Oleme seda oodanud. Loomulikult ei lähe me sinna mõtetega, et peame kindlasti võitma. Meil on küllaltki head võimalused. Saame aru, et vastane on tugev ja mängib väga head jalgpalli. Nad on aastaid Euroopas mänginud. Meie teeme selles vallas alles oma esimesi samme. Aga meil on kvaliteeti ja omad võimalused, kui mängime väga hea mängu," ütles 2017. aastal Paidega liitunud endine FC Flora poolkaitsja.

Žalgirise ja Paide kohtumine algab neljapäeval kell 21. Kell 17.30 võõrustab Nõmme Kalju Euroopa liiga samas faasis Sloveenia meeskonda Murat ning kell 21 algab Fääri saartel B36 Torshavni ja FCI Levadia mäng. Edasipääsejad selguvad sel aastal erandkorras ühe mängu põhjal.

Vaata ka, mida rääkis pressikonverentsi järgselt hiljuti Paidega liitunud Eesti koondise ründaja Henri Anier!