Gruusia mõlemad väravad sündisid avapoolajal, mida kodumeeskond ka selgelt domineeris. Juba kuuendal minutil avas keskkaitsja Jemal Tabidze nurgalöögi järel mänguskoori, 35. minutil lõi iluvärava Vako Qazaishvili, kelle välisküljega tehtud löök lendas võrku 18-lt meetrilt.

Eesti parim võimalus avanes teise poolaja alguses, kui Ragnar Klavan pääses nurgalöögi järel peaga löögile, kuid pall raksatas posti.

Veerand tundi enne lõppu põrkas Mattias Käit vastasmängijaga peadpidi kokku ja oli sunnitud platsilt lahkuma.

Eesti viimane kaotus - 0:3 Soomele - pärines eelmise aasta novembrist. Pärast seda oli võidetud Maltat (3:0), Fidžit (2:0) ja Vanuatut (1:0) ning viigistatud Uus-Kaledoonia (1:1), Rootsi (1:1) ja Armeeniaga (0:0).

Eesti algkoosseis: Marko Meerits; Artur Pikk, Ragnar Klavan, Igor Morozov, Joonas Tamm, Taijo Teniste; Mattias Käit, Ilja Antonov, Brent Lepistu, Sergei Zenjov; Henri Anier.

Mängu eel:

Kuigi Martin Reim vihjas, et võib täna mängima minna kahe puhta ründajaga ja nii Sergei Zenjov kui Henri Anier ka koosseisus on, alustab Zenjov esialgu siiski vasakul äärel. Mitmed põhimehed saavad täna algrivistusest puhkust: nõnda ei alusta täna näiteks Mihkel Aksalu, Karol Mets, Konstantin Vassiljev ja Siim Luts.

Eesti koondisel on võimalik täna teha ajalugu: varem pole mitte kunagi suudetud seitse mängu järjest kaotuseta püsida, praegu on seeria kuue peal.

Eesti, Gruusia, Armeenia ja Leedu on selles koondiseaknas omavahel läbi mängimas vaat et miniturniiri: kui laupäeval mängis Eesti Jerevanis Armeeniaga, siis Leedu kohtus samal ajal Tbilisis Gruusiaga. Täna on Eesti ja Leedu kohad vahetanud: eestlased mängivad Gruusiaga, leedulased Armeeniaga.

Eesti tegi mäletatavasti laupäeval armeenlastega 0:0 viigi, Gruusia võitis samal ajal Leedut avapoolaja väravatest koguni 4:0.

Tänasele kohtumisele Mikheil Meshki staadionile on oodata täismaja ehk enam kui 27 000 pealtvaatajat, kusjuures Gruusia jalgpalliliit pealtvaatajatelt piletiraha ei küsi.

Viimati kohtusid kaks koondist 2015. aasta novembris Tallinnas, kui Eesti sai Ats Purje, Artur Pika ja Maksim Gussevi tabamustest ilusa 3:0 võidu. Samas kohtumises tegi mäletatavasti oma debüüdi grusiinide eest FC Flora poolkaitsja Zakaria Beglarišvili, kes mõtleb nüüd Eesti esindamise peale.

Kohtumine Tbilisi suuruselt teisel staadionil algab Eesti aja järgi kell 18.00, Delfi Sport on kohapeal ja toob olulised sündmused nii mängu eel, ajal kui järel huvilisteni otseblogi vahendusel.