Holland reisis Eestisse väga magusa võidu pealt: reedel alistati võõrsil 4:2 igipõline rivaal Saksamaa. Hoolimata sellest ei tohi hollandlased endale libastumisi lubada, kui soovitakse valikgrupis esimese kahe sekka tulla: Põhja-Iirimaa suutis Valgevenet ja Eestit mõlemat nii kodus kui võõrsil võita ning hoiab seega sakslastel ja hollandlastel survet peal.

"Ma ei arva, et reedene võit annab meile homseks lisamotivatsiooni. Võit oli muidugi tähtis, sest kaotasime Saksamaale kodumängu, aga homme on täiesti teistsugune kohtumine. Motivatsiooni peab meil olema kogu aeg olenemata vastasest," rääkis Koeman.

Eesti poolelt ei soovinud Hollandi treener individuaalselt kedagi välja tuua, kuid reedest kohtumist Valgevenega oli ta näinud. "Eestil oli reedel ebaõnne, aga tean, et meeskonnal on uus treener ja varasemaga võrreldes justkui uus energia. Meie mätta otsast vaadatuna on meil vaja palliga mängus head kvaliteeti - peame platsil õigesti asetuma ja vajalikud söödud üles leidma. Meil on piisavalt taset, et võimalusi luua ning väravaid lüüa.

Holland on varem Eestis kaks korda käinud ja mõlemad matšid on olnud dramaatilised - 2001. aastal võideti 4:2, 2013. aastal tehti 2:2 viik. Mõlemad kohtumises oli Eesti sealjuures lõpu eel 2:1 eduseisus.

"Minevik ei loe midagi. Kui sa ei ole täielikult valmis ja ei ole sajaprotsendiliselt valmis kohe algusest peale, võib iga vastane sind üllatada," sõnas Koeman.

Ründaja Memphis Depay saab homme kõigi eelduste kohaselt kirja oma 50. kohtumise kodumaa koondises.

"Meie jaoks on selge, kuidas tahame mängida ja mida treener meist tahab. Meeskonnasisene keemia on tunduvalt parem kui varem ja tulnud on ka tulemused, mis omakorda aitavad kõigele kaasa," rääkis Depay Hollandi koondise viimase aasta ümbersünnist. Kuna viimaselt kahelt suurturniirilt on Holland vaat et rahvusliku katastroofina eemale jäänud, võetakse seekordset valiktsüklit seda tõsisemalt.

"Finaalturniirile pääsemine on suur kohustus, meie missioon. Võitleme selle nimel ja usume seda. Teame kõik, et me ei saa veel ühest finaalturniirist eemale jääda - see on kogu riigi ja rahva jaoks väga suureks sündmuseks. Reedel saime [võõrsil Saksamaa üle] hea võidu ja oleme selle üle rõõmsad, aga homme tuleb juba uus mäng. Kui läheme sama suhtumise, mentaliteedi ja agressiivsusega peale, siis tuleb hea tulemus. Teame, mida peame tegema."

Eesti ja Hollandi kohtumine algab Lilleküla staadionil esmaspäeva õhtul kell 21.45.