Mäng kulges esimestest minutitest kiirelt ja rünnakuterohkelt ning mängu skoor avati Hiiumaa koondise poolt, kui 41. minutil lõi Andre Frolov 1:0 Hiiumaa kasuks. Viigiväravani jõudsid saarlased mängu 53. minutil Sander Seemani löögist. Normaalaeg lõppes 1:1 ja võitja selgus penaltiseerias.

Sellest seeriast kujunes korralik maraton, sest kokku löödi 22 penaltit. Saarlased juhtisid 8:7, misjärel asus penaltit lööma hiidlaste väravavaht Gustav Kotkas, kuid Roland Kütti edukas tõrje tagas kodumeeskonnale võidu. Mõlemad koondised sooritasid 11 lööki ja hiidlastel oli koguni kolm matšpalli, mis aga edu ei toonud.

Jalgpallikohtumise peakohtunik Aivar Pohlaku sõnul oli mäng ülipõnev, mängu tase ja tempo olid väga head, mäng igati MM-i vääriline ja tõeline emotsioon neile, kes kohale tulid. „MM-il tasus ikka puhkepäev teha selleks, et Saaremaa ja Hiiumaa saaksid mängida,“ lisas Pohlak lõpetuseks.

Enne põhimängu kohtusid staadionil esimest korda jalgpallimaavõistlusel Hiiumaa ja Saaremaa naiskonnad. Saarlased võitsid kohtumise 7:0.