Eesti jalgpalliliidu infojuhi Mihkel Uibolehe sõnul kulgevad ettevalmistustööd nii Tartus Sepa staadionil (10.03 kl 13 Tammeka - Maardu), Narvas Fama staadionil (9.03 kl 13) kui ka Tallinnas Sportland Arenal (9.03 kl 16 Levadia - Kalev; 10.03 kl 15 Flora - Viljandi) ja Hiiu staadionil plaanipäraselt.

Kuigi Põhja-Eestisse saabus täna pärastlõunal tihe lumesadu, siis nädalavahetuse ilmaennustus on vuti mängimise mõistes positiivsem. "Kõik on kontrolli all. Tagasilööke pole olnud. Oleme kõigi staadionitega ühenduses olnud," sõnas Uiboleht Delfile.

"Homme lubab päeval üle Eesti 3-9 soojakraadi ja nädalavahetusel samuti pigem plusskraade ja vähest sadu. Väike lumelükkamine traktoritega väljakul - selles ei ole midagi erilist, see käib rutiiniga kaasas."

Kõigil nimetatud areenidel peale Hiiu staadioni on kunstmuru all soojendus. "Hiiul käisid jalgpalliliidu inimesed veel tänagi kohal ja seal on ka olukord korralik," lisas Uiboleht.
Lumetraktor Sportland Arenal. Juba täna kell 19 kohtuvad siin Esiliiga mängus Tallinna Kalev U21 ja Tartu Tammeka U21

Nõmme Kalju president Kuno Tehva ei näe samuti muretsemiseks põhjust. "Oleme sellistes olukordades aastaid olnud. Lõpuks on ikka väljak roheline ja lilled õitsevad. Staadionil valitseb selles osas optimism!" ütles Tehva reipal häälel. "Traktorid lõpetasid meil just lumekoristuse ning nüüd hakkas uuesti sadama. Vahepeal oli väljak täiesti puhas, aga nüüd saadame uuesti ATV-d ja traktorid peale, et väga paksu lumekihti ei tekiks."
Uibolehe sõnul on kõik kontrolli all ka nädalavahetusel toimuvate esiliiga mängude mõttes. "Seal on meil samamoodi pidev ühendus olemas. Ainuke probleem tekib siis, kui mängu ajal või vahetult enne mängu suur hulk lund maha sajab. Kui väljaku olukord kiiresti muutub, ei pruugi enam olla aega lumetõrjet teha. Nädala alguses sadanud või täna maha tulev lumi ei tohiks olla takistuseks. Homme pöörab ilm sulale ja lubab ka vihma," oli Uiboleht optimistlik ja lisas, et mängu toimumise otsustab kohapeal ikkagi kohtunik.
Vaade Hiiu staadioni abitribüünilt. Kõrval paistab katusega põhitribüün.

"Kohtunik peab hindama, kas väljak on ohutu ja kas see on võimalik reeglitepäraselt läbi viia - kas piirid on nähtavad, kas väljak on jalgpalli mängimiseks ohutu ja nii edasi."
Kalju on lubanud homset mängupäeva tähistada naistepäeva vääriliselt. "Meil on haruldane võimalus näidata, kui palju me naisi armastame. Jagame lilli ja loosime välja vinge Spa-paketi," andis Tehva pisut aimu, mida homme Hiiu staadionil lisaks hooaja avamängule näha võib.