Kuigi suuremas osas valitseb Sloveenia suurimate meediaväljaannete spordikülgedel nende korvpallimeeskond, kes Euroopa meistrivõistlusi ühe kaotuse (Horvaatiale jäädi alla 73:80) ning ühe võiduga (Gruusia alistati 79:68) on alustanud, siis oma ruum jagub ka vutitiimile, kes samuti end EM-ile murda üritab.

Palju räägitakse valusast laupäevasest kohtumisest Šveitsiga, kus viimase hetke väravatega 2:3 kaotus vastu võeti. Sellest tulenevalt leitakse, et nüüd tuleb keskenduda alagrupi kolmanda koha püüdmisele.

Teatavasti viiks antud positsioon meeskonna ka play-offi ning just selle nii mängijad kui meedia enda sihiks seadnud on. Hetkel edestab 3. tabelireal Eesti sloveene ühe punktiga ning seetõttu teatakse hästi, et homme kell 21.45 Mariboris algavas kohtumises on mängus väga palju.

Meie koondisest rääkides mainitakse arusaadavalt ära mulluse septembri kohtumine A. Le Coq Arenal, kus Magnus Pehrssoni mehed 1:0 võidu võtsid. Samuti ei jää välja toomata laupäevane 1:0 võit Leedu üle ning loomulikult ka 0:0 viik San Marinoga.

Peamise ohuna nähakse Vassiljevit

Leedu mängu juures tuleb ajalehes "Delo" (eesti keelde tõlgituna "töö") teemaks ka väravaautor Konstantin Vassiljev, kes aastatel 2007-2011 Sloveenia kõrgliigas pallis. Muidugi ei ole see meelest läinud ka kohalikel kirjameestel, kes keskväljameest üheks meie peamiseks ohuks peavad ning talle isegi eraldi uudise pühendasid.

Artikkel kannab nime "Vassiljev esitas Sloveeniale taas väljakutse," pidades silmas, et just tänu Vassiljevi väravale võttis Eesti sloveenidelt hetkeseisuga play-off koha endale. Vassiljevi ohust rääkides ei jää välja toomata ka 2011. aasta 2. september, kui Sinisärgid Sloveeniast 2:1 üle olid - mäletatavasti avas selles kohtumises penaltipunktilt skoori ei keegi muu kui Vassiljev.