Flora ja Floriana Euroopa liiga kolmanda eelringi kohtumine algab homme Eesti aja järgi kell 20. Täpselt 48 tundi varem maanduti tšarterlennuga Malta ainsas lennujaamas.

Eile õhtul Delfiga rääkides polnud Flora peatreeneril Jürgen Hennil veel mängueelse päeva plaan täielikult teada, sest koroonaviirusest tingitud reeglid olid veel ebaselged.

„Kõigepealt peame selgeks tegema, mis meil siin lubatud on. Meil ei soovitata väga palju hotellist väljaspool liikuda. Tegeleme sellega, et teada saada, millised liikumispiirangud meile kehtestatakse - kas saame jalutada või mis tegevused on võimalikud. Muus osas järgime oma tavapärast rütmi,” sõnas Henn.

Päev enne äralendu sai kogu Flora klubi äreva uudise, kui selgus, et üks U21 meeskonna mängija oli andnud positiivse koroonaproovi. Esindusmeeskonnaga too mängija kokku puutunud ei ole ning Florale Eestis tehtud viiruseproovid olid negatiivsed.

„Suurel määral see [U21 mängija positiivne proov] meid ei seganud. Natuke oli vaja staadionil töö ümber korraldada. Võtsime kasutusele need juhised, mis jalgpalliliidu poolt tulid,” lausus Henn.

Meeskonnaga lendasid Maltale ka viimases mängus vigastuse tõttu koosseisust puudunud vasakkaitsja Ken Kallaste ja Reykjaviki vastu vahetusest sekkunud ründaja Mark Anders Lepik. Uusi traumasid Florale juurde tulnud ei ole.

„Keniga on endiselt seis ebakindel nagu ka viimane kord - tema osalemine selgub viimastel hetkedel. Sama seis on Lepikuga - mängupäeval selgub, palju minuteid tal sees on,” ütles Henn.

Milline meeskond on Malta 26-kordne meister Floriana ja kuidas nad mängivad? „Tundub jõuline ja agressiivne meeskond. Teatud määral saab paralleeli tuua Suduvaga (Flora kaotas Meistrite liiga 1. eelringis penaltitega Marijampole Suduvale - toim) - mängivad küll teise asetusega, aga on pigem jõuline, agressiivne ja kogenud meeskond,” sõnas Henn.

Kuidas ise nende vastu mängida? „See on võtmeküsimus. Peame olema kindlasti valmis, et mäng võib olla võitluslik ja käia teiste pallide peale. Samas ei tohi ära ehmatada, kui vastane laseb meil rohkem mängida. Peame julgema sellisel juhul ka ise palli hoida. Me ei tea, milline on väljaku seisukord. Kohti, milleks veel valmistuda, jagub, aga see on euromängude puhul tavapärane, kui sa ei tunne vastast ega kohalikke olusid.”

Kumb võiks olla neljapäevases mängus favoriit? „Raske öelda. Oma eelviimases euromängus Clujiga (kaotasid Meistrite liiga 1. eelringis Rumeenia tippklubile 0:2 – toim) paistsid nad päris tugev sats. Viimase euromängu põhjal (1:0 võit Põhja-Iiri klubi Linfieldi üle - toim) ütleks jällegi, et meile natuke jõukohasem meeskond. Väga raske öelda, kes on favoriit. Seda näitab mäng. Kindlasti on nad võidetavad, aga saab olema väga raske.”

Zagrebi peale pole mõelnud

Erinevalt Florast, kelle kohtumine Paide linnameeskonnaga edasi lükati, pidi Floriana väljakul käima ka pühapäeval, mil võideti Malta meistriliiga avavoorus 2:1 Gžira meeskonda. „Saime kohalikest kanalitest teada, et vigastuste vältimiseks nad päris täiskoosseisu seal välja ei pannud,” sõnas Henn.

Floriana koosseisus on ohtralt leegionäre nii Brasiiliast, Argentinast, Senegalist, Nigeeriast, Albaaniast kui ka Itaaliast. Meeskonna suurim väravakütt oli eelmisel hooajal kogu liiga parima snaipri tiitligi pälvinud 24-aastane albaanlane Kristian Keqi 14 tabamusega. Üheksa väravat lõi brasiillane Tiago Adan. „Tavaliselt on neil põhikoosseisus 3-4 kohalikku mängijat, kuid peamiselt toetuvad nad välisjõududele,” ütles Henn.

Floriana eelmise hooaja suurim väravakütt Kristian Keqi (palliga) Meistrite liiga 1. eelringi mängus Cluji vastu.

Florale on juba teada ka võimalik järgmine vastane. Edu korral kohtutaks Euroopa liiga play-off ringis ehk viimases ringis enne alagrupitunriiri Zagrebi Dinamoga, kes kaotas Meistrite liiga 3. eelringis 1:2 ungarlaste Ferencvarosele. See mäng toimuks 1. oktoobril Horvaatias.

Henn tõdes, et pole jõudnud Zagrebi peale veel mõelda, veel vähem nende mängu analüüsida. „Hetkel ei ole veel mõelnud. Võtame ühe mängu korraga. Ei ole mõistlik liialt vara nende asjadega pead sassi ajada. Kõige tähtsam on sinu järgmine mäng. Kui see loos toimus, siis mingis mõttes olid emotsioonid neutraalsed. Oleks võinud tulla ka paremaid vastaseid, aga play-off faasis tuleb leppida sellega, mis ette tuleb. Kõigepealt peame aga mõtlema neljapäevasele vastasele. Ütleme nii, et liiga palju pole me Zagrebi pärast põdenud ega muretsenud,” ütles Henn.