Olenemata mängu tulemusest saab Levadia enda kohale kohtumise lõpus tõsta karika, mille annab üle Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak.

Levadia on senise 35 vooruga teeninud 88 punkti, mis on saavutatud 29 võidu, ühe viigi ning viie kaotusega. Meistritiitli kindlustas Levadia 34. voorus 26. oktoobril, mil oldi võõrsil paremad Infonetist. Oma isikliku väravakontot soovib Salmel kindlasti kasvatada Rimo Hunt, kes langenud väravalööjate edetabelis 19 tabamusega teisele kohale Nõmme Kalju edurivimehe Vladimir Voskoboinikovi seljataha, kel kirjas 20 väravat.

Kuressaare on sel hooajal olnud Levadia jaoks kõva pähkel. Levadia on küll kolmest liigakohtumisest väljunud võitjana, kuid kahes kohtumises oli Kuressaare veel kümme minutit enne mängu lõppu eduseisus. Kadriorus olid maikuu alguses Levadia päästjateks Ingemar Teever ja Rimo Hunt, kes lõid väravad vastavalt 82. ja 87. minutil. Nädal hiljem tõi Kuressaares kastanid tulest välja taas Teever, kes 75. mänguminutil kohtumise ainsa tabamuse eest hoolitses. Juulikuus asus Kuressaare Kadriorus mängu Karl Mööli väravast juhtima, kuid taaskord suutis Levadia mängu lõpu enda kasuks kallutada, väravaautoriteks olid tookord Artur Rättel (85. minut) ja Rimo Hunt (86).

Kuressaare oli viimati võistlustules kolmapäeval, kui Sportland Arenal toimunud matšis kaotati Tartu Tammekale 2:3. Levadia oli viimati võistlustules pühapäeval, kui Andreas Raudsepa teise poolaja väravast alistati Paide Linnameeskond. Levadia poolt ei saa laupäeval kaasa teha paremkaitsja Aleksandr Kulinitš, kes peab kaartide tõttu mängu vahele jätma.

Kohtumist saab jälgida TV6 vahendusel ning aadressil www.tv3play.ee.

"Hooaeg on olnud väga pikk, keeruline ja erinevate probleemidega. Usun, et meie meeskond on võimeline viimases mängus kodupubliku ees esitama väärika partii ja loodetavasti saame lõpetada positiivselt ning meeldejäävalt," sõnas Kure peatreener Sergei Zamogilnõi.

"Viimane mäng ja seda värske meistriga. Eks Levadia tahab meistrivääriliselt hooaega lõpetada, aga samas on meil samuti võitu vaja, et raske ja natukene veider hooaeg positiivselt lõpetada. Favoriit on kindlasti Levadia, aga seda ei tea keegi ette, mis Salme koopas juhtuda võib," lisas keskkaitsja Märt Kluge.

"Laupäeval ootab meid ees Premium Liiga viimane mäng tõeliselt looduskaunis kohas Salme staadionil ning pärast lõpuvilet saame kätte välja teenitud meistrikarika. Ootame seda hetke elevusega. Kuigi meie oleme kuldmedali kindlustanud ja FC Kuressaare peab leppima tabelis viimase kohaga, kujuneb laupäevane mäng väga võitluslikuks ning sellele varjutavad oma pitseri Saaremaa mereäärsed ilmastikuolud ja väljaku olukord. Meie senised omavahelised mängud kujunesid väga tasavägisteks ja me saime kolmel korral napi võidu, seekord üritame oma paremuse veenvamalt maksma panna. Meeskonna nimel tänan kõiki FC Levadia pöidlahoidjaid ilusa hooaja eest," lausus Levadia abitreener Indrek Zelinski.

"Ilusat hooaega sobib lõpetada ainult võiduga. Kui kevadel meistrivõistlusi alustasime, siis uskusid meisse väga vähesed. Tõestasime end ühtse ja tugeva meeskonnana. Laupäeval on aeg maitsta meistritiitli magusaid vilju! Kuressaare on südikas vastane, kuid meie mängime ainult võidule. Tahame tänada neid arvukaid fänne, kes laupäeval Saaremaale meile kaasa elama tulevad!" ütles väravavaht Roman Smishko.

Sissepääs mängule on tasuta. Mängu peakohtunik on Juri Frischer, abikohtunikena teenindavad mängu Jaanus Mutli ja Andres Jahimaa ning neljas kohtunik on Reelika Turi.

Mängule sõidab ka 48-kohaline eribuss, mis väljub laupäeval kell 13:15 Kuressaare rattapoe eest (Tallinna maantee 26, Kuressaare), tagasisõit Salmelt algab pärast Kuressaare – Levadia kohtumise ja auhinnatseremoonia lõppu. Lisainfo bussi kohta: martti.pukk@fckuressaare.ee.

Publikule on lisaks eribussile kavas veel kaks üllatust: nimelt loositakse kohale tulnud inimeste vahel välja auhindu A. Le Coqilt ja Saaremaa Lihatööstuselt.

Teistes kohtumistes võõrustab Tammeka hõbedameeskonda Nõmme Kaljut. Seda mängu on võimalik jälgida Postimehe vahendusel aadressil jalgpall.postimees.ee. A. Le Coq Arenal võtavad mõõtu liiga neljanda kohaga lõpetav Flora ning läinud voorus pronksmedalid kindlustanud Sillamäe Kalev. Paide Linnameeskond võõrustab Tallinna Kalevit ning lisaks võtavad tähtsas mängus mõõtu Infonet ja Narva Trans. Üleminekumänge pidav meeskond pole veel selge – Infonet on seitsmendana kogunud 35 punkti, Tallinna Kalevil on 34 ning Tammekal üheksandana 32 punkti. Infonetil on võimalik lõpetada hooaeg kuuenda kohaga, kui viimases voorus õnnestub Trans alistada