Teist aastat järjest toimuval abikoerte päeval tutvustatakse koikidele jalgpallisopradele erinevaid abikoeri ning abikoerte kasvuperede programmi, lapsed saavad kutsikatega mängida ning suveniire meisterdada. MTÜ Pane Oma Meeled Proovile pakub erinevaid simulatsiooniharjutusi ning MTÜ Abikoerte Keskus abikoeraga liikumise voimalust.

Abikoerte päeva lopetab kell 19:00 algav jalgpalli Premium Liiga kohtumine FC Levadia ja JK Sillamäe Kalevi vahel, mängijate saatjateks on erivajadusega lapsed MTÜ-st Eriline Maailm.

Abikoerte päev kannab sonumit Koos Me Liigume, mis märgib nii igapäevast liikumist koos abikoeraga kui teekonda parema ja moistvama ühiskonna suunas.

Eelmisel aastal pälvis Koos Me Liigume programm ning selle raames korraldatav abikoerte päev Euroopa Jalgpalliklubide Liidu (ECA) aastaauhinna parima saavutuse eest sotsiaalse vastutuse valdkonnas.

"Mul on väga hea meel, et Abikoerte päev toimub juba teist aastat. Esimesel aastal ei osanud meist keegi oodata, et selline väike ettevotmine paisub Euroopas laineid löövaks ja head nime tegevaks sündmuseks. Väga hea meel on tunda tugevat koostöötahet erinevate partnerite poolt, eelkoige FC Levadia poolt, kes on meid südamlikult vastu votnud oma klubi perre. Meil on tugevad partnerid ja hea meeskond, kellega koos saame edasi liikuda juht- ja abikoerte kasutajate liikumisvabaduse eest seismisel. Loodan siiralt, et meie koostöö areneb veelgi ning me saame veel mitmeid aastaid korraldada abikoerte päeva ning teisi toredaid ning huvitavaid üritusi,“ ütles abikoerte päeva peakorraldaja Christel Sogenbits.

"Väga tore, et meie ideed abikoerte kasvatamisest toetatakse jalgpalli Premium Liiga tasemel ning abikoerte päev pälvis rahvusvahelist tunnustust. Lastele meeldivad koerad ja voib-olla kasvab mone noore jalgpalluri peres, kes tuleb laupäeval mängu vaatama, tulevikus abikoer. Samuti oleks tore kui moni noor jalgpallihuviline tunneks huvi abikoerte treeneri elukutse vastu. Aidake meil aitada, üheskoos saame rohkem ära teha,“ lausus Abikoerte Keskuse eestvedaja Natalja Stankevitš-Melnikova.

"Jalgpall on koigi jaoks! Just seda lihtsat motet soovime Koos Me Liigume programmi ja abikoerte päeva kaudu välja tuua. Kutsume abikoerte kasutajaid ja koiki teisi puuetega inimesi jalgpallivoistlustele, pakkudes neile lihtsat ja mugavat sissepääsu staadionile ning vajalikke tingimusi mängu nautimiseks oma pere ja lähedaste seltsis. Seeläbi on igaühel voimalik enda jaoks avastada uus, kaasakiskuv ja emotsioonidest pakatav maailm. Loodan, et meie ühine ettevotmine aitab abikoerte kasutajate ootustele ja vajadustele tähelepanu pöörata ning julgustab spordi- ja meelelahutusürituste korraldajaid puuetega inimestega rohkem arvestama,“ sõnas FC Levadia pressiesindaja Indrek Petersoo.