Sloveenia naiste koondis andis Eestisse sisenedes 22 positiivset koroonaviiruse proovi. Koondis naaseb tšarterlennuga kodumaale ja on seni hotellis eneseisolatsioonis.

„Sloveenia naiste koondis viibis treeninglaagris Mariboris, kus neid testiti meile teadaolevalt mitu korda, viimati 20. oktoobril. Sloveenid lendasid Mariborist tšarterlennuga Moskvasse, kus mängisid 23. oktoobril EM-valikmängu Venemaaga. 24. oktoobril jõudsid nad tšarterlennuga Tallinnasse, kus neid testiti,“ ütles Eesti Jalgpalli Liidu avalike suhete juht Mihkel Uiboleht.

Uiboleht selgitas Delfi Spordile, et ei ole alust karta, et sloveenid oleksid võinud kodumaal testitulemustega manipuleerida.

„Sloveenidele tehti testid ka enne Venemaaga peetud kohtumist. Kõik testid tellitakse UEFA poolt. See on ametlik testimine. See ei ole nii, et sloveenid ise teevad ja kontrollivad ennast. Seal ei ole seda ohtu, et tellija on ise huvitatud osapool. Seda ei ole, kuna UEFA-l käivad tellimused tsentraalselt,“ selgitas ta.

Praegu ei ole teada, mis nimetatud kohtumisest edasi saab. Eesti võib saada tabelisse võidupunktid, kuid pigem leitakse matšile uus toimumisaeg.

„Hästi raske on spekuleerida, kuid UEFA üritab mänge pigem ära pidada. Nad üritavad endast kõik teha, et ei oleks tehnilisi võite ja kaotusi. Siiski vaatab UEFA kõiki olukordi alati juhtumipõhiselt. Hästi raske on ennustada. Senise loogika põhjal võib eeldada, et nad leiavad mängule uue aja. Kohtumine peaks kindlasti toimuma Tallinnas,“ lisas Uiboleht ning kiitis testimissüsteemi, mis on kohtumiste eel üles seatud. „Praegune olukord on hea näide, kuidas Eesti riigi ja UEFA töö toimib. Kaitsesüsteem toimis sel korral ideaalselt.“

Laupäeval Tallinnasse jõudnud sloveenid jõudsid siin korra ka trenni teha, kuid kokkupuudet kohalikega sisuliselt ei olnud. „Nad tegid korra trenni, kuid muidu viibisid nad hotellis ainult oma korrusel. Meie poolt puutus sloveenidega kokku üks inimene, kes suhtles ainult sloveenide mänedžeriga. Viimase testitulemus oli negatiivne. Mõlemad kandsid kohtumisel maske. Igaks juhuks peame nüüd meie töötaja olukorda ikkagi jälgima,“ lisas Uiboleht.

Eesti Jalgpalli Liit annab esimesel võimalusel teada, kuidas korraldatakse Eesti - Sloveenia EM-valikmängu pääsmete tagasiost.
EM-valiksarja tabeliseis. Eesti naiskond on viimasel ehk kuuendal kohal.