Teiste hulgas osalevad koolitusel mitmetel suurturniiridel tegutsenud ja mitmeid Eesti koondise mänge teenindanud rootslane Peter Fröjdfeldt, 2005. aasta UEFA Meistrite Liiga finaali vilistanud Manuel Enrique Mejuto Gonzalez (pildil) ning kreeklane Kyros Vassaras, teatas EJL-i pressiteenistus. 
 
"Tegemist on UEFA kohtunike vaatlejate koolitusega, kuhu on kutsutud 10 uut kohtunike vaatlejat, teiste seas hakkavad seda ametit pidama nii Fröjdfeldt kui ka Gonzalez, ja neid koolitavad UEFA asjatundjad," selgitas Eesti Jalgpalli Liidu peakohtunik Uno Tutk.

"Esmalt räägitakse kohtunike vaatlejatele UEFA poolsetest juhistest ja seejärel analüüsivad kõik Eesti - Fääri saared mängu kohtunike tegevust. Järgmisel päeval toimub kohtunike tegevuse analüüs."

 
Tutk, kes on ka ise UEFA mängudel kohtunike vaatleja, iseloomustab seda ametit järgmiselt: "Kohtunike vaatleja ülesanne on jälgida ja analüüsida kohtunike tegevust, märkida üles positiivne ja negatiivne, arutada see kohtunikega läbi, aidata kohtunikel areneda ja koostada UEFA-le ettekanne, mis sisaldab hinnangut kohtunike tegevusele. Ettekande põhjal otsustatakse kohtunike järgmised määramised. Sarnaselt toimib see ka Eesti meistri- ja esiliigas."
 
UEFA koolitusel osalevad Fritz Stuchlik (Austria), Paul Allaerts (Belgia), Costas Kapitanis (Küpros), Manuel Enrique Mejuto Gonzalez (Hispaania), Bertrand Layec (Prantsusmaa), Levan Paniashvili (Gruusia), Platon Bozatzidis (Kreeka), Stefano Farina (Itaalia), Peter Fröjdfeldt (Rootsi), Murat Ilgaz (Türgi), Jaap Uilenberg (UEFA), Kyros Vassaras (UEFA), Luzia Porret (UEFA) ja Ken Ridden (UEFA).