Jalgpalliliidu lähetusel Glasgow's viibinud Poom, Tammus ja Lukjanov kuulasid kolme päeval jooksul Glasgow Celticu ja Iirimaa jalgpallikoondise endise väravavahi Packie Bonneri, endise Šotimaa koondise väravavahi Jim Stewarti ning Amsterdami Ajaxis, FC Barcelonas, Müncheni Bayernis ja Hollandi koondises töötanud väravavahtide treeneri Frans Hoeki näpunäiteid.

Koolitusel näidati, kuidas töötavad koos Sander Puri koduklubi St Mirreni peatreener Danny Lennon ja väravavahtide treener Paul Mathers. Eesti koondise väravavahtide treener Poom ütles, et koolituse üks peamõtetest oligi peatreeneri ning väravavahtide treeneri koostöö.

UEFA leiab, et väravavahtide treenerid ei tohiks kuskil nurgas väravavahtidele palle kätte lüüa, vaid neid peaks rohkem austama ning usaldama, vahendas Poom.

Tulevikus peaks iga Euroopa riigi kõrgliiga meeskondadel olema litsentseeritud väravavahtide treener, mille nimel töötatakse ka Eestis - lähiaastatel soovitakse käima lükata spetsiaalselt väravavahtidele mõeldud koolitus.