Tegemist oli esmakordse juhtumiga, kus Põhja-Iirimaa politsei vastas eitavalt, kui neil paluti mõlemad rahvuskoondised turvaliselt Windsor Parkile aidata.

Põhja--Iiri koondis reisis eileõhtusele EM-valikmängule Culloden hotellist, Eesti meeskond sõitis Lõuna-Belfastis asuvale staadionile Stormonti hotellist, mis tähendas, et mõlemad koondised pidid tipptunni ajal läbima Belfasti kesklinna, kirjutab ajaleht Belfast Telegraph (Tegelikult peatus Eesti koondis Crowne Plazas ega pidanud läbi kesklinna sõitma - toim.)

IFA andmetel tekitas neile suurimat peavalu, et politsei teatas oma keeldumisest viimasel hetkel ning vutiliidul polnud enam võimalik alternatiivset varianti leida.

"Kolmapäeva öösel kinnitas politsei, et nad ei paku Põhja-Iiri ega Eesti koondisele eskorti neljapäevasele valikmängule. Tegemist on esimese korraga, mil politsei on Belfastis peetud rahvusvahelisel mängul sellest keeldunud," rääkis IFA allikas Belfast Telegraphile.

"Meid jäeti olukorda, kus oli oht, et meeskonnad võivad mängule hilineda, pealtvaatajate staadionile laskmine võib hiljem alata ja isegi matši algus võib viibida," lisas allikas.

IFA nördimus on tingitud ka asjaolust, et kui matši algus oleks viibinud, ähvardanuks neid Euroopa Jalgpalliliidu (UEFA) poolne rahatrahv. Näiteks eelmise aasta Meistrite liigas karistati Manchester Unitedit 15000-eurose trahviga, sest mängu algust oli edasi lükatud viie minuti võrra.

Eesti koondis alustas oma eilset mängueelset reisi hotellist staadionile väikese varuga ning jõudis Windsor Parkile õigeaegselt.

Põhja-Iiri politsei keskendus neljapäeval Windsor Parki ümbruse turvalisuse tagamisele. Eilset matši, kus Põhja-Iirimaa alistas Eesti 2:0, jälgis staadionil 18 000 inimest.