Eesti tuli kaks korda kaotusseisust välja - 32. minutil viigistas seisu 1:1-le Frank Liivak, 87. minutil pani palli peaga 2:2-ks võrku kapten Märten Kuusk. Liivakul oli sealjuures avapoolaja lõpus kuldne võimalus eestlased juhtima viia, ent ta eksis penaltil.

Eesti lõpetas kuueliikmelises grupis Hispaania, Slovakkia, Põhja-Iirimaa (Slovakkia ja Põhja-Iirimaa otsustavad viimases kohtumises teise koha saatuse), Islandi ja Albaania järel viimasena, kogudes kümnest mängust kaks viigipunkti. Mõlemad punktid saadi kirja just Albaania vastu. Väravate vahe jäi Eestil lõpuks 11:24.

Eesti - Albaania 2:2
32. Frank Liivak, 87. Märten Kuusk - 12., 60. Taulant Sulejmanov

Realiseerimata penalti: 45+2. Frank Liivak

Eesti: Andreas Vaikla, Henrik Pürg, Märten Kuusk, Henri Järvelaid, Herol Riiberg, Sören Kaldma (61. Markus Poom), Andre Järva (56. Peeter Klein), Frank Liivak, Michael Lilander, German Šlein, Mihkel Ainsalu (81. Vlasi Sinjavski).

Värava autori, aga penaltil eksinud Frank Liivaku sõnul ei saa Eesti viigiga rahule jääda - selle kohtumise oleks pidanud võitma. "Vaadates mängu, siis mitte. Tulime siia võitma ja mängupilt oli ka meie oma. Need on kaotatud punktid ja tahtsime tsükli hästi lõpetada. Oleme hästi mänginud, aga punktid pole meile tulnud," sõnas Liivak Soccernet.ee otseülekandele." Ei mäleta, millal viimati penaltil eksisin. Kahjuks läksin liiga jõuga panema ja läks mööda."

Viigiga ei jäänud rahule ka U21 koondise peatreener Karel Voolaid. "Ei taha olla rahul. Tahtsime väga võita. Albaania tegi ka paljude teiste vastaste vastu häid esitusi ja tahtsime publikule näidata, et oskame mängida ja suudame võita."

Koondis lõpetab suhteliselt kurvailmelise valikturniiri võiduta. "Kuskil väga olulistes momentides, mis määravad jalgpallis lõpptulemuse, sellised erinevad momendid kaldusid vastaste poolele. Tuleb tunnistada seda, et need, kes meist rohkem punkte kogusid, olid meist kõvemad. Kõik meie vastased olid meeste eelmise EM-finaalturniiri koondiste järelkasvud, neil on hetkel käimas head ajad," nentis Voolaid.