Eesti Jalgpalli Liidu turvanõunik Einar Lillo sõnul peab turvalisuse ning ohutuse alaste küsimuste ja probleemidega tegelema regulaarselt ja igal tasandil, mitte pärast nende ilmnemist. Ennetav ja süsteemne lähenemine on tema sõnul edu võti.

„Sportliku, emotsionaalse ja korraldusliku taseme tõusuga on mängude külastajatel õigustatud ootused ka turvalisele ja ohutule teenindusele staadionil. Tänavu keskendusime ka turvatöötajatele kehtestatud uuendatud kutsestandarditele ning sellest tulenevalt jalgpalliklubide ja fännide põhjendatud ootuseid kõrgetasemelise turvateenuse saamiseks,“ selgitas Lillo.

Seminaril analüüsiti eelmise hooaja juhtumeid ja trende laiemalt ning seda nii Eesti kui ka teiste Euroopa liigade vaates. Premium liiga klubid esitlesid oma turvapartnerit, turvavaldkonna tegevusplaane ning põhimõtteid, mille alusel luuakse vundament pikaks hooajaks.

Külalisena astus üles Eesti Turvaettevõtete Liidu tegevjuht Andre Lilleleht.

Tänavune avakohtumine toimub 3. märtsil, kui kell 13.00 lähevad Sportland Arenal Superkarikas vastamisi Nõmme Kalju FC – Tallinna FCI Levadia. Premium liiga alustab 8. märtsil.