Malta otsustas kohtumise ära esimese poolajaga, kui eestlannade võrku suudeti lüüa neli vastuseta väravat. Skoor avati juba 18. minutil, kui täpne oli Shona Zammit. Pooltunni möödudes suurendasid võõrustajad oma eduseisu – nurgalöögist tulnud palli lõi peaga sisse Jade Flask. 38. minutil saatis kasti äärest kauglöögi teele Zammit, mis maandus Eesti võrgus ja tegi seisuks juba 3:0. Esimese kolmveerandtunni viimasel minutil oli vastastel kasutada karistuslöök. Kõrge kaarega tulnud palli püüdmisel oli Eesti väravas seisnud Getter Laar hädas ning viiekastis maha põrkunud pallini jõudis esimesena Maria Farrugia, kes selle kindlalt sisse lõi.

Eesti jõudis auväravani 62. minutil, kui resultatiivne oli poolajal vahetusest mängu sekkunud Ulrika Tülp. 26-aastase ründaja jaoks oli tegemist esimese ametliku koondiseväravaga.

„Me ei esinenud esimesel poolajal kõige paremini ja meie mängus oli palju asju, millega ei saanud rahule jääda. Sellele vaatamata võitlesid mängijad ikkagi lõpuni. Malta tuli võrreldes esimese kohtumisega meile jõulisemalt ja suurema energiaga peale, aga sellele vaatamata ei andnud me alla,” sõnas koondise peatreener Jarmo Matikainen pärast kohtumist.

„Pärast seda, kui me saime vaheajapausil rääkida ja ka mõned muudatused teha, siis sarnanes meie mäng juba esimesele omavahelisele kohtumisele. Teisel poolajal suutsime oma värava puutumatuna hoida ja lõime ise vastastele ühe. Tekitasime veel paar-kolm head võimalust, millest oleks võinud värav sündida. Olen rahul sellega, et teisel poolajal näitasid mängijad head võitlusvaimu ja sitkust,” leidis peatreener kohtumisest positiivset.

Eesti järgmisteks vastasteks on Soome kõrgliigaklubid, kui 14. veebruaril kohtutakse EJLi jalgpallihallis PK-35 Vantaaga ning märtsis minnakse võõrsil vastamisi HJK ja taas PK-35-ga.