Kuna nii meie kui Rootsi koosseis on võrdlemisi eksperimentaalne, keskendub näiteks Aftonbladet just sellele, mida potentsiaalsetelt debütantidelt oodata võiks. Oli ju eelnevalt teada, et olukorras, kus tegu pole ametliku maavõistluspäevaga, ei saa mängust osa võtta need välismaal tegutsevad pallurid, kel hooaeg veel käimas.

Kuna Rootsi saab kasutada vaid Skandinaavias pallivaid mängijaid, on nende koosseis väga noor ja lisaks koduliigale on abi toodud ka Norra ja Taani meistrisarjadest. Seega on maavõistlusteks Eesti ja Soomega koondisesse kaasatud 23 mängijat, kellel kamba peale kirjas vaid 32 A-koondise mängu. Seni noortekoondisi esindanud pallurite seast võib leida ka 11 potentsiaalset debütanti.

Võimalus teenida koht EM-finaalturniirile sõitvas koosseisus

Aftonbladet leiabki, et homses kohtumises tuleb eelkõige jälgida erinevate indiviidide tegutsemist. Mängupildist ehk olulisemgi saab olema see, kes võimaluse teeninud palluritest end peatreener Erik Hamreni huviorbiidile mängivad. On ju kõigil noortel silme ees siht pääseda nende 23 mängija sekka, kes suvel Rootsi koondist Prantsusmaal toimuval EM-finaalturniiril esindama hakkavad.

Fotbolldirekt võtab arusaadavalt luubi alla ka Eesti koondise rootslasest peatreeneri Magnus Pehrssoni. Sinisärkide juhendajaga enne jõulupühi tehtud intervjuu on vahetult enne homset kohtumist taas aktuaalseks tõstetud ja seal uuritakse Pehrssonilt muuhulgas tema tulevikuplaanide kohta.

Pehrsson näeb end pikemas tulevikus taas klubitreenerina

39-aastane rootslane tõdeb, et suvel sõlmis ta eestlastega järgmise MM-valiktsükli lõpuni kestva lepingu. "Hetkel on kogu minu fookus Eestil. On väga huvitav jälgida, kuidas jalgpall siin riigis areneb. Meie tööstiil on levinud ka klubideni ja see on põhjus, miks siin ka lõbus ja põnev olla on. Naudin seda täielikult."

Samas tunnistab Pehrsson, et kaugemas tulevikus näeb ta end taas mõnda klubi juhtimas. "See on tunne, mis mind hetkel valdab. Samas tean, et pead olema oma ametis paindlik ja seega ei sulge ma ühtegi ust."

Rootsi koondise praegune peatreener Erik Hamren staarründaja Zlatan Ibrahimoviciga

Lisaks uurib Fotbolldirekt ajakirjanik Casper Nordqvist selle kohta, mida Pehrsson tulevikus kodumaa koondise juhendamisest arvab. Nimelt sõnas endine tippründaja Ralf Edström, et praeguse juhendaja Erik Hamreni ametijärglasena näeb ta just Pehrssonit.

Küsimusele, kas Hamreni võiks Rootsi koondise eesotsas asendada tänavu Norrköpingu riigi meistriks juhatanud Janne Andersson, vastas karjääri jooksul nii Monacot kui PSV Eindhovenit esindanud Edström. "Ei, ma ei usu seda. Janne on hea treener, aga talle ei sobi olukord, kus mängijatega nii vähe töötada saab. Hakan Ericson [U-21 koondise peatreener] ja Henrik Larsson [endine ründaja, kes nüüd juhendab Helsingborgsi] oleksid selleks tööks sobivamad," rääkis Rootsi koondist 40 korda esindanud endine jalgpallur.

Ta lisas: "Aga ennekõike leian ma, et Magnus Pehrsson on huvitav nimi. Ta on Eestis paganama head tööd teinud. Olen seda juba pikemat aega rääkinud, et minu arvates on tulevikus just tema Rootsi koondise peatreener."

Ajakirjaniku küsimusele, kuidas Pehrsson tippjalgpalluri kiitusele reageerib, vastas Eesti koondise loots: "Muidugi on tore ekspertidelt häid sõnu kuulda. Ma ei ole muidugi kindel, kui palju ta täpsemalt minu töö spetsiifika kohta teab, aga ju on ta siis midagi näinud, mis talle meeldib."