Viiendat aastat toimuvad EJLi suvelaagrid on ka sel korral kogunud suurt populaarsust - hetkeseisuga on end registreerinud 1140 last ning vaid mõnes augustikuu laagris on veel vabu kohti.

Jalgpalliliidu suvelaagrite esimene nädal toimus 4.-8. juunini, teine ootab ees 13.-17. augustini, kuhu saab end registreerida kuni 31. juulini. Ühtekokku toimuvad laagrid sel korral 23 omavalitsuses - Tallinnas (kolmes eri paigas), Võrus, Keilas, Ülenurmel, Kohilas, Vinnis, Tamsalus, Valgas, Viljandis, Narvas, Elvas, Otepääl, Sillamäel, Haapsalus, Pärnus, Kuressaares, Põlvas, Raplas, Kilingi-Nõmmel, Paides, Tartus, Kohtla-Järvel ja Kosel.

Laste suvelaagrid on mõeldud kõigile 6-11-aastasele jalgpallihuvilistele poistele ja tüdrukutele. Laagrite korraldamise põhimõtteks on pakkuda lõbusat sportimisvõimalust värskes õhus ja anda kõigile võimalus. Suvelaagrite treeningud on mängulised, rõhutavad personaalset lähenemist ning panevad lapsi võistkondlikult tegutsema ja arendavad ka sotsiaalselt, sest omavahel segatakse erinevate oskuste ja vanusega noorukeid. Juhendajad on läbinud Eesti Jalgpalli Liidu spetsiaalse koolituse.

Suvelaagritesse on oodatud kõik - nii need, kes on varem vutitrennis käinud, kui ka alaga esmatutvust tegevad noored. Laagripäev on jaotatud osadeks – hommikuti kerge treening, lõunasöök ning erinevad mängud pärastlõunal. Tavaline laagripäev kestab kella 10st kuni 17ni (reedel kuni 13ni), toimub üks ekskursioonipäev.
"Augustikuu laagri ekskursioonipäev on 14. augustil, kui lapsed kohtuvad meie oma jalgpallikuulsustega, Eesti koondise mängijate ja treeneritega," märkis Teet Allas. "Jäime juunikuu laagriga väga rahule. Huvi oli suur ning tagasiside lastelt ja nende vanematelt positiivne - muuhulgas jäädi väga rahule sellega, et laagripäevad sisustati põnevalt ja lastel ei olnud igav, mis on suvel kindlasti oluline."

Ühenädalase laagri hind on 55 eurot, mis sisaldab jalgpallivormi (lapse nimega särk, lühikesed püksid ja sokid), igal päeval sooja lõunasööki, puuvilju ja jooki ning ekskursioonipäeva.

Lisainfo ja registreerimine toimub Eesti Jalgpalli Liidu kodulehe vahendusel.