Tema peamiseks ülesandeks saab väravavahtide treenerite töö koordineerimine, teatas Eesti Jalgpalli Liit.

"Jõudsime temani läbi väga autoriteetsete meeste nii Soomest kui Eestist. Kogusime tema kohta infot ning tegu on inimesega, kes sobib meie visiooniga," rääkis EJLi tehniline direktor Janno Kivisild. "Meie kindel soov oli, et Eesti klubijalgpall ei kannataks ning meil väga palju väravavahtide treenereid siinmail pole – vajasime kedagi täiskohaga tööle, kes viiks meid uuele tasemele. Usun, et Nieminen seda suudab," sõnas Kivisild ning lisas, et kuigi tegu on noore treeneriga, siis kogemust tal jagub.

26-aastasel Nieminenil on treenerina UEFA B-litsents. Ta on lõpetanud Tamperes keskkooli ning Soome Spordi Instituudi kehakultuuri erialal. Väravavahtide treenerina alustas ta tööd juba 2004. aastal Tampere PP-70-s. Ta on töötanud teiste hulgas ka kõrgliiga naiskonna Pori Nice Futise väravavahtide treenerina.

2008. aastal koordineeris Nieminen väravavahtide treenerite tööd Seinäjoen JK akadeemias, lisaks on tal kogemusi veel erinevates akadeemiates, viimati 2012. aastal FC Honkas. 2013. aastal alustas ta tööd Turun Palloseura esindusmeeskonna väravavahtide treenerina.