Staadionilaulupeo abil rõhutatakse jalgpalli ja koorilaulu funktsioone rahva ühendamisel ja rahvuslike väärtuste edasikandmisel. Esimene staadionilaulupidu toimus mullu, kui osales rohkem kui 700 lauljat ning Politsei- ja Piirivalveorkester, kes andsid oma panuse Eesti 1:0 võitu Poola üle.

„Traditsioonilise kultuuri osana on koorilaulu üheks tähenduseks meeleolu loomine ja seesama roll on ka jalgpallimängul. Neid mõlemaid sai kogeda mullu toimunud esimesel staadionilaulupeol, kui soojas augustiõhtus liitusid Poola üle saavutatud võidurõõm ja lauludest tekkinud harras tunne,“ selgitas staadionilaulupeo eestvedaja, muusik ja jalgpallikohtunik Tomi Rahula.

14. augustil kell 18 algaval staadionilaulupeol tulevad ettekandmisele isamaalised ja rahvalikud palad nagu „Kuldne õhtupäike“, „Kaunimad laulud“, „Mats alati on tubli mees“, „Mu isamaa armas“, „Ühte laulu tahaks laulda“, „Kas tunned maad“, „Isamaa ilu hoieldes“, „Mässajate laul“ ja „Laul Põhjamaast“. Repertuaarist ei puudu ka jalgpallipalad „Eesti maailmameister“ ja „Jalgpall on parem kui seks“.

Staadionilaulupidu kestab kuni mängu alguseni, mis on kell 19. Mängu ajal toetavad lauljad Eesti koondisele kaasaelamisel fännisektorit.

„Kutsume publikut üles 14. augustil varakult kohale tulema, et staadionilaulupeost osa saada ja kaasa laulda,“ ütles Tomi Rahula.

Kõigil lauljatel on võimalik staadionilaulupeo kohta lisainfot saada ja end kirja panna jalgpalliliidu kodulehe kaudu: http://www.jalgpall.ee/staadionilaulupidu.php