Esimese ohtliku olukorra eest hoolitsesid võõrustajad, kui meie väravavaht Getriin Striginilt suudeti pall võtta, kuid meie õnneks lendas järgnenud sooritus väravast mööda, teatab Jalgpall.ee. Mõned minutid hiljem leidis Kristina Bannikova teises karistusalas täpse sööduga Lisette Tammiku, kuid tema löök läks esimesest postist veidi mööda. Kuigi Fääri saarte naiskond muutus avapoolajal meie jaoks veel kahel korral ohtlikuks, suutis Strigin avapoolajal puuri puhtana hoida.

Eesti asus mängu juhtima 61. minutil, kui Bannikova liikus vasakult äärelt kiiresti trahvikasti ning toimetas mänguvahendi vastaste väravavahi seljataha. Eesti eduseisu püsis tablool 88. minutini, mil Strigin hoidis palli liiga kaua käte vahel ning kohtunik määras meie trahvikastis vabalöögi. Pärast võistkonnakaaslase õrna puudet lõi palli latist sisse Rannva Andreasen.

“Alustasime mängu veidi närviliselt. Reis siia oli keeruline ja kaotasime sellega ühe päeva. Täna läks meil veerand tundi, et mängu sisse elada,” sõnas koondise peatreener Jarmo Matikainen pärast kohtumist.

Naiskonna juhendaja oli nõus, et avapoolaeg oli mänguliselt võrdne. “Ma arvan, et olime mänguliselt veidi paremad, aga neil olid mõned head võimalused, mis tekkisid meie vigadest.”

Matikainen sõnas, et vaheajal rääkisid mängijad, et söödud peavad olema rohkem ründava suunaga ning naiskonnal tekkis soov ka kõrgemalt pressida. Üheks eesmärgiks seati võõrustajate kaitsva poolkaitsja mängu halvamine, mis aitaks eestlannadel paremini vastastega 1-1 olukordi tekitada. “Olime teisel poolajal head ning Kristina Bannikova lõi suurepärase värava. Proovisime ka rünnata esimesel poolajal, aga olin kindlasti rohkem rahul teise poolaja esitusega.”

Vastaste värava olukorras Matikainenil kohtunike suunas etteheiteid ei olnud. “See oli õige otsus. Meie jaoks väga raske, sest väärisime mängupildi järgi võitu, aga saame siit õppida.”

Naiskond mängis reedel võõrsil Walesi vastu naturaalselt murul ning täna oli maavõistlus kunstmurul, mis jättis Matikaineni sõnul meie esimese poolaja esitusele väikese pitseri. “Meil ei õnnestunud hakkama saada lihtsate söötudega. Pall liigub kunstmurul teistmoodi.”

Täna ei saanud Matikainen vigastuste tõttu väljakule saata Pille Raadikut, Inna Zlidnist ja Tuuli Tasat. “Raadikul oli mure juba enne Walesi-mängu, kuid Zlidnis ja Tasa tõmbasid siin treeningul ühe lihase ära,” selgitas peatreener.

Naiste koondise järgnevad kohtumised leiavad aset aprillikuus, kui vastavalt 10. ja 14. aprillil kohtutakse valikmängudes võõrsil Sloveenia ja Hollandiga.