Eesti paikneb uues tabelis 94. kohal, koha võrra tagapool Iisraelist ja täpselt Usbekistani ees. Sealjuures on väikese vahega meie ees näiteks Luksemburg, Küpros ja Fääri saared.

Meie lähinaabrid ning hiljutised Balti turniiri vastased Läti ja Leedu tõusid: leedulased seitse kohta 126.-ks, lätlased kümme kohta 129.-ks.

MM-finaalturniiri meeskondadest on kõige madalamal korraldajamaa Venemaa, kes leiab end uues tabelis neli kohta kukkununa alles 70. realt. Tõsi - MM-i korraldajad ongi tavaliselt turniiri eel FIFA edetabelis näiliselt madalseisus, sest ei tee kaasa valikturniiril, kus ülejäänud riigid väärtuslikke tabelipunkte koguda saavad.

Elo reitingus, mis spetsialistide hinnangul jalgpallikoondiste jõudude vahekorda FIFA tabelist täpsemini kajastab, on Eesti 81. kohal, Leedu 107. ja Läti 117.

Üks muudatus toimus ka FIFA edetabeli tipu lähistel: kui esimesed seitse riiki (Saksamaa, Brasiilia, Belgia, Portugal, Argentina, Šveits, Prantsusmaa) jäid paika, siis kaheksandaks tõusis ehk pisut üllatuslikult Poola koondis, keda fännid nii kõvaks nimeks kindlasti ei pea kui näiteks Hispaanit, kes Poolaga kohad vahetas ning kaheksandalt kohalt kümnendaks langes. Üheksandal real jätkab Tšiili, kes on kõrgeima edetabelikohaga meeskond, keda MM-finaalturniiril ei näe.

Elo reitingus on esikohal Brasiilia, järgnevad Saksamaa, Hispaania, Prantsusmaa, Argentina, Portugal, Inglismaa, Belgia, Kolumbia ja Peruu. Selles edetabelis on Poola näiteks alles 19. real, Venemaa aga FIFA tabeli 70. koha asemel 44.

Eesti koondise laupäevane vastane Maroko asub FIFA edetabelis 41. ning Elo reitingus 40. kohal.