Eesti jäi kaotusseisu juba teisel minutil, kuid Šapovalovi päeva esimene tabamus viigistas mänguseisu 1:1-le. Berliin asus mängu taaskord juhtima, kuid poolajavileks oli Eesti juba 3:2 ees, kirjutab jalgpall.ee.

„Me ei saanud kohtumise alguses end piisavalt hästi mängu sisse,“ nentis noortekoondise peatreener Norbert Hurt. „Vastane leidis oma käigud üles ning muutusid ohtlikuks, sest andsime neile liiga palju ruumi. Saime küll oma read lõpuks korda, aga see võttis liiga kaua aega. Kui me oma käigu, tänase mängu puhul Šapovalovi, üles leidsime, siis olime ohtlikud. Kuna nemad ründasid suure jõududega, siis oli meil ees ruumi, mida ära kasutada.“

Eesti asus teise poolaja alguses mängu juhtima 4:2, kuid lasi seejärel vastastel mänguseisu 4:4-le viigistada. Mängu lõpus lõi Šapovalov veel kaks väravat, mis aitasid Eesti täna 6:4 võidule.

„Rääkisime poolajal meeskonnaga, et me pole mängupildiga rahul ja võib öelda, et teisel poolajal mängisime distsiplineeritumalt ning vastastel ei tekkinud enam nii häid võimalusi. Vastane oli kõrgemale tõusnud ning see andis meile pärast pallide võitmist võimaluse ees ohtlikud olla,“ kirjeldas Hurt mängu käiku.

Meeskonna kangelaseks tõusnud Šapovalovi, kes lõi ka Tallinnas toimunud maavõistluses Poola vastu 2:2 viigimängus mõlemad Eesti väravad, kohta jagus peatreeneril vaid kiidusõnu. „Ta lõi täna oma individuaalse meisterlikkusega kõik võimalused ära. Mõne värava puhul sai ta hea söödu ja suutis seejärel momendi tekitada, aga ta tegi ka ise väga head tööd ees ja suutis vajalikel hetkedel palli võita.“

U16 koondis mängib Berliiniga SportForumi väljakul uuesti homme (5. juunil), kui avavile kõlab Eesti aja järgi kell 19.

Eesti koondise tänane koosseis: 1 – Kaur Kivila, 2 – Daniil Šõtsugov (14 – Frank Andrew Annion), 3 –Maksim Paskotši, 4 – Rasmus Kallas, 5 – Miikal Roos, 6 – Richard Tohver (18 – Sten-Egert Paap), 7 – Henri Leoke (17 – Robin Kaljumäe), 8 – Rocco Robert Shein (16 – Jasper Reilson), 9 – Aleksandr Šapovalov, 10 – Nikita Ivanov (23 – Oliver Jürgens), 11 – Danil Kuraksin (19 – Sten-Egert Laanemaa).